Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Polonya'ya teşekkür

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Polonya'ya teşekkür

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile düzenlediği ortak basın toplantısında NATO'da Türkiye'yi desteklediği için Polonya'ya teşekkür etti.

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. NATO'da Türkiye'ye destek çıktığı için Polonya'ya teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyüyeceğini söyledi.

Çavuşoğlu açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

Polonya ile ikili ticaret hacmimiz geçen sene 6.5 milyar dolardı. Şu an itibarıyla 8.5 milyar doları aşacağız gibi görünüyor. Ticaret hedefimiz olan 10 milyar dolara çok yaklaştık, yeni hedefler belirlememiz gerekiyor.

Polonya ile tıpkı Fransa, Ukrayna, Almanya ile olduğu gibi güvenli turizm konusunda işbirliğimiz devam edecek. Önümüzdeki süreçte 1.5 milyon Polonyalı turistin ülkemize geleceğine inanıyoruz. Polonya vatandaşlarının da Ukrayna vatandaşları gibi elektronik vize yerine kimlikle gelebilmesi için çalışmalarımız sürüyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Polonya'ya teşekkür

"GÖÇ KONUSUNDA EN ÇOK ETKİLENEN TÜRKİYE"

Göç konusu küresel bir sorun ve bu sorundan en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Başka ülkelerin bu konuda yaşayacağı sorunları en iyi biz anlarız. Kaçakçılarla mücadele konusunda tecrübeliyiz. Polonya'ya uzmanlarımızı gönderebiliriz, Litvanya'ya da aynı öneride bulunduk.

(Akdeniz'de ihlale müdahale) Biz her zaman diplomasiye önem veriyoruz. Diplomasi çözüm olmayınca sahaya iniyoruz, tekrar diplomasiye dönmek için sahaya iniyoruz. Akdeniz'de son zamanlarda provakatif eylem ve adımlar var. Türkiye'yi dışlama çabaları var. Biz diplomasi ve hakça paylaşımdan yanayız. Kıbrıs Türklerini sonuna kadar savunuruz.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...