Avustralya Başbakanı dijital platformları eleştirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Associated Press
Avustralya Başbakanı dijital platformları eleştirdi

DÜNYA Haberleri  / Associated Press

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Facebook dahil dijital platformlarda 'sahte profillerin' olarak yapılan karalayıcı yorumlardan platformların sorumlu tutulmasını istedi.

Avustralya başbakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada sosyal medyayı bir "korkaklık sarayı" olarak eleştirdi ve Facebook dahil dijital platformların 'sahte profiller' üzerinden yayınlanan karalayıcı iftira niteliğindeki yorumlardan sorumlu tutulması gerektiği yönünde uyardı.

Sosyal medyayı karalamak ve zorbalık yapmak için kullanan 'isimsiz' kullanıcılar, Avustralya hükümeti ile ABD teknoloji devlerini karşı karşıya getirdi. 

Avustralya Başbakanı dijital platformları eleştirdi

Morrison iftira niteliğindeki karalayıcı yorumları yayınlayan platformları yayıncı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi

Avustralya, bu yıl Google ve Facebook'u haber içerikli yayınlar için yayıncılara para ödemeye zorlayan yasalar çıkardı. Buna ek olarak platformları şiddet içeren görüntüler yayınlarsa sosyal medya yöneticilerini hapsedebilecek bir yasa çıkardı.

Morrison, karalayıcı yorumlar yapan kişilerin kimliklerini ifşa etmeyen platformların bu yorumlardan sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.

Morrison, "Sosyal medyaya 'sahte kimlik' ile olarak insanları karalayan, taciz eden, zorbalık yapan ve karalayıcı açıklamalarda bulunan korkaklar, söylediklerinden sorumlu olmalılar" dedi.


 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Associated Press
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...