Bolsonaro aşı olmadığı için stadyuma alınmadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bolsonaro aşı olmadığı için stadyuma alınmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, koronavirüs aşısı olmadığı için stadyuma alınmadı. Maçı izleyemeyen Bolsonaro, "Santos'un maçını izlemek istiyordum, aşı olmak gerekiyor dediler. Niye? Aşı olanlardan daha fazla antikorum var" dedi.

Koronavirüsü atlattığı için aşı olmak istemeyen Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, tatil için gittiği Sao Paulo'da stadyuma alınmadı. Santos taraftarı olan Bolsonaro, aşı yaptırmadığı için stadyuma alınmaması konusunda duyduğu rahatsızlığı, "Niye aşı kartı, aşı pasaportu? Santos'un maçını izlemek istiyordum, aşı olmak gerekiyor dediler. Niye? Aşı olanlardan daha fazla antikorum var" sözleriyle dile getirdi.

Brezilya'nın çeşitli bölgelerinde taraftarların stadyumdan maç izleyebilmesi için koronavirüs aşısı yaptırma veya negatif PCR testi gösterme şartı bulunuyor.

"EN SON BREZİLYALI AŞI OLDUKTAN SONRA KARAR VERECEĞİM"

Bolsonaro, salgın süresince yaptığı açıklamalar ve Covid-19 önlemlerini hedef alması nedeniyle sıklıkla eleştirilmişti. Covid-19'u atlattığı için aşı olmak istemeyen Bolsonaro, "En son Brezilyalı aşı olduktan sonra aşı artarsa, o zaman karar vereceğim aşı olup olmamaya" ifadelerini kullanmıştı.

Salgın nedeniyle 600 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Güney Amerika ülkesi Brezilya, ABD'nin ardından dünyada Covid-19 kaynaklı en çok ölümün yaşandığı ülke konumunda bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...