DSÖ, Covid-19'un kökenini araştırmak için yeni ekip kurdu

Düzenleyen:
DSÖ, Covid-19'un kökenini araştırmak için yeni ekip kurdu

DÜNYA Haberleri

Geçen yıl Çin'e Covid-19'un kökenini araştırmak için ekip yollayan DSÖ, bir sonuç elde edemedi. DSÖ, bu işi bitirmek için 26 kişilik yeni bir heyet oluşturdu. Heyet, koronayı Çinlilerin çıkarıp çıkarmadığını araştıracak.

Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan Covid-19, 4.5 milyon insanı canından etti. Kimine göre bu virüs, bir yarasadan ortaya çıktı, kimine göre ise laboratuvarda üretildi. Ancak bu konu bir türlü aydınlanamadı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen yıl, virüsün kaynağını araştırmak için ilk çıkış noktası olan Çin'in Vuhan şehrine gitti. DSÖ'nün ekibi bundan bir sonuç elde edemedi. 

"BU HEYET SON ŞANSIMIZ OLABİLİR" 

DSÖ, Covid-19'un kökenini tespit etmek için yeni bir uzman heyet kurduğunu duyurdu. "Yeni Patojenlerin Kökenleri (SAGO) Üzerine Bilimsel Danışma Grubu’’ adlı heyet için 26 kişi seçildi. Heyette, Vuhan'daki ortak soruşturmada yer alan Çinli hayvan sağlığı uzmanı Yang Yungui'nin de bulunduğu aktarıldı. DSÖ, söz konusu grubun çalışabilmesi için Çin’e işbirliği yapması çağrısında bulunurken "Belki de bu heyet virüsün kaynağını bulmak için son şansımız olabilir’’ dedi.

"ARAŞTIRMAYI İSTİHBARATÇILAR DEĞİL, BİLİM ADAMLARI YAPSIN"

Çin'in İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Chen Xu düzenlediği basın toplantısında "Bugüne kadar yapılan ortak çalışmaların sonuçları oldukça açık. Uluslararası ekipler, daha önce Çin'e iki defa gönderildiği için diğer ülkelere ekip göndermenin zamanı geldi’’ ifadelerini kullandı. Büyükelçi Chen "Bilimsel araştırmaya devam edeceksek, bunun istihbarat teşkilatları tarafından değil, bilime dayalı ortak bir çaba olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, uzmanlar bu yeni grubun da Çin’in yaklaşımı nedeniyle başarılı olabileceğine pek ihtimal vermiyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...