Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya’da aşısızlara sokağa çıkma kısıtlaması geliyor

Düzenleyen:
Almanya’da aşısızlara sokağa çıkma kısıtlaması geliyor

DÜNYA Haberleri

Avusturya'dan sonra Almanya’da da aşısızlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması getirmeyi planlıyor.

Koronavirüs salgınında dördüncü dalgayı yaşayan Almanya’da salı günü 32.048 yeni vaka ve 265 ölüm meydana geldi. Vaka sayısı bir hafta önceye göre yüzde 47 arttı. Bunun üzerine hükümet, koronavirüs tedbirlerini artırmayı planlıyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderliğinde kurulacak hükümet, aşısızların toplu ulaşım vasıtalarını kullanmaları ve işe gitmelerinin yasaklanacağı uyarısında bulundu. Yeni hükümet, mecburi olmadıkça herkesin evden çalışması tavsiyesinde bulunacak. 

"AŞILANMAMIŞLA RİÇİN KARANTİNA"
SPD başkan yardımcısı Dirk Wiese, “Bu aslında aşılanmamışlar için bir karantina” ifadesini kullandı. Ülkede aşı olması gerekirken buna yanaşmayan 14 milyon kişi var. Avusturya, aşı olmayan 2 milyon kişiye 15 Kasım’dan itibaren ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması getirmişti. Polis, ülkede yasağa uyulup uyulmadığını tespit için sokaklarda denetlemeler gerçekleştirirken insan hakları kuruluşları uygulamanın ayrımcılık ve toplumu ikiye bölmek olduğu eleştririsinde bulunmuştu. Almanya’nın da Avusturya’yı takip etmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...