Twitter araştırması: Paylaşımların çoğu yüzde 25'lik kesim tarafından yapılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Twitter araştırması: Paylaşımların çoğu yüzde 25'lik kesim tarafından yapılıyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Pew araştırma kurumu Twitter'da paylaşılan tweetlerin yüzde 97’sinin, Twitter’ı aktif olarak kullanan yüzde 25’lik kesimden geldiğini ortaya koydu.

Pew araştırma kurumu, ABD’de insanların Twitter kullanımını inceledi. Ülkede yetişkin nüfusun sadece yüzde 25’inin Twitter’ı kullandığı belirlenen araştırmada çarpıcı sonuçlar alındı. Araştırmaya göre, atılan tüm tweetlerin yüzde 97’si, Twitter’ı aktif olarak kullanan yüzde 25’lik kesimden geliyor. Bu aktif grubun paylaşımlarının yüzde 80’i ise ya retweet ya da mesajlara verilen cevaplar.,

TWİTTER ALEMİNDE ÇOK FAZLA ETKİLEŞİM ALAMIYOR

Orijinal mesajlar paylaşımlarının sadece yüzde 14’ünü teşkil ediyor. Geniş çaplı paylaşımları diğer kesimden pek karşılık da bulmuyor. Bunlar yüzde 3’lük kesimden ayda ortalama olarak 37 beğeni ve sadece bir retweet alıyor. Araştırma raporunu kaleme alanlardan Aaron Smith, “Doğrusunu söylemek gerekirse aktif grup biraz kendi kendisine konuşuyor. Daha geniş Twitter aleminden çok fazla etkileşim alamıyorlar” dedi. Smith, YouTube ve diğer sosyal mecralarda da durumun aşağı yukarı aynı olduğunu, oralarda da paylaşımların çoğunun az sayıda kişi tarafından yapıldığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...