Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa salgından bu dersi aldı: Aşı işe yarıyor ama tek başına Covid’i durduramaz

Düzenleyen: / Kaynak: CNN International
Avrupa salgından bu dersi aldı: Aşı işe yarıyor ama tek başına Covid’i durduramaz

DÜNYA Haberleri  / CNN International

Yeni tip koronavirüse karşı aşılamada dünyanın önde gelen yerler arasındaki Avrupa, şu anda dünyada Covid-19 salgınının merkezi durumunda. Kıta, salgında şu dersi aldı: Hastaneye yatış ve ölümleri azaltan aşılar enfeksiyona karşı önemli bir koruma sağlıyor ama bunlar Covid’i tek başına durduramaz.

Almanya'daki Hamburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Profesör Ralf Reintjes, “Aşılama işe yaradı. Aşılar, virüsü durdurma sürecinde birer taş ama tek başlarına yeterince güçlü değiller” dedi. Avusturya, pazartesiden itibaren 20 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, 1 Şubat 2022'den itibaren de aşının zorunlu kılınacağını duyurmuştu.

İrlanda, Çek Cumhuriyeti de bazı kısıtlamalar getirirken Avrupa’da çoğu ülke de koronavirüs tedbirlerini yeniden yürürlüğe sokmayı planlıyor.

Avrupa salgından bu dersi aldı: Aşı işe yarıyor ama tek başına Covid’i durduramaz
Yeni tip koronavirüse karşı aşılamada dünyanın önde gelen yerler arasındaki Avrupa, şu anda dünyada Covid-19 salgınının merkezi durumunda

Bazı ülkeler artan vakalara karşı aşılamaya hız vermeye çalışırken Reintjes, “Aşılama koronavirüste yaşanan yeni dalgayı kısa vadede durdurmaz.

Ancak sosyalleşmenin azalması bir fark oluşturabilir. İnsanlar Covid-19 tedbirlerinden bıktı. Artık virüsün yayılmasını sınırlandıracak kurallara eskisi kadar riayet etmiyorlar. Bu yüzden virüs hızla yayılıyor” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...