Avrupa'da yasaklar artıyor: Üçüncü doz yoksa sosyal hayat da yok

Avrupa'da yasaklar artıyor: Üçüncü doz yoksa sosyal hayat da yok

DÜNYA Haberleri

Korona vakalarının hızla arttığı Avrupa'da yasaklar geri döndü. Belçika'da maske zorunluluğu geri dönerken Fransa'da ise 65 yaş üstüne 3. doz zorunlu hale getirildi.

Günlük ortalama vaka sayısının 16 bini geçtiği Belçika'da 20 Kasım itibarıyla açık havada ve kapalı mekânlarda maske takma mecburiyeti getirildi. Ayrıca ülkede 12 Aralık'a kadar haftanın dört günü evden çalışılacak. Fransa'da 65 yaş üstü kişilerin üçüncü doz aşı vurulması mecburi oldu. Almanya'da en yoğun vaka sayısının bulunduğu Bavyera eyaletinde en fazla iki haneden beş kişi bir araya gelebilecek, barlar üç hafta kapalı olacak, restoranlar saat 22.00'den sonra kepenk indirecek ve Noel pazarları bu sene kurulmayacak.

Avrupa'da yasaklar artıyor: Üçüncü doz yoksa sosyal hayat da yok
Belçika'da covid önlemlerini protesto için halk sokağa döküldü

AVUSTURYA'DA YENİDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Avusturya'da ise 20 gün sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. İtalya'da vakaların yoğun olduğu kuzeydeki Alto Adige Özerk Bölgesi’nde açık havada maske takma mecburiyeti getirilecek. Ayrıca toplu taşımada “FFp2” model maske şartı olacak. Bar ve restoranlar kapatılacak, 20.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirilecek. Yunanistan'da aşısızlar, kilise, kuaför, mağaza, kafe ve restoranlara Covid-19 test sonuçlarını göstererek girebilecek.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...