HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hafter'e idam cezası verildi

Düzenleyen: /
Hafter'e idam cezası verildi
Hafter, Libya, Haber

DÜNYA Haberleri

Libya’da askeri mahkeme, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter hakkında gıyabi idam cezası kararı verdi.

Libya’nın Misrata şehrindeki bir askeri mahkeme, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter hakkında gıyabi idam cezası verdi. Mahkeme, bu kararı Misrata Hava Kuvvetleri Koleji'ne 2019'da yapılan saldırıyla ilgili davada aldı. 

YARDIMCILARINA DA İDAM

Ayrıca, Hafter'e bağlı olan askeri yetkililer Abdel Razek al-Nadori, Saqr Jrushi, Abdul Salam al-Hassi, Al-Mabrouk al-Ghazawi, Muhammed Mansour ve Saad al-Werfalli'ye de gıyaben idam cezası verildi. 

İNFAZ TALEBİ

Kararda, hükümlülere verilen cezanın belirtilen kanun ve emirlere göre uygulanmasını talep edilirken cezanın Askeri Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 92. maddesi uyarınca infaz edileceği aktarıldı.

DEVLET BAŞKANLIĞINA ADAY

Öte yandan Hafter, Libya’da 24 Aralık'ta yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerine adaylığını koyacağını açıklamış, Bingazi’deki Yüksek Seçim Kuruluna gelerek adaylığı için gerekli belgeleri teslim ederek işlemlerini tamamlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...