Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yine benzer rezalet! Bu defa Brezilya... İki bebeğe yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldı

Düzenleyen:
Yine benzer rezalet! Bu defa Brezilya... İki bebeğe yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldı

DÜNYA Haberleri

Brezilya’da henüz 2 ve 4 aylık olan bebeklere yanlışlıkla BioNTech aşısı yapıldığı ortaya çıktı. Kusma ve ateş semptomları gösterdiği öğrenilen bebekler hastanede gözetim altına alındı.

Daha önce ülkemizde görülmesinin yanı sıra ABD ve Japonya'da da ortaya çıkan yanlış aşı skandalı bu defa Brezilya'da meydana geldi. Henüz 2 ve 4 aylık olan bebeklere yanlışlıkla Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı yapıldı.

BEBEKLERDE ATEŞ VE KUSMA GÖRÜLDÜ
Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde yer alan Sorocaba şehrindeki bir sağlık merkezinde biri 2 aylık kız, diğeri ise 4 aylık erkek olan bebeklere, içerisinde Hepatit B aşısının da bulunduğu ve ülkede beşli karma aşı olarak uygulanan “Pentavalente” aşısı yerine yanlışlıkla Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı yapıldı. Aşı sonrası ateş ve kusma gibi semptomlar görülen bebekler hastanede gözetim altında alındı.

HEMŞİRE AŞI ODALARINDAN UZAKLAŞTIRILDI
Hastane yetkilileri, bebeklerin iki gün boyunca gözetim altında tutulacağını, ardından da iki hafta boyunca evde kontrol edileceklerini bildirirken, her iki anne de bebeklerinin durumunun iyiye gittiğini ifade etti.
Sorocaba şehri yerel yönetimi ise, yaşanan olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını bildirirken, her iki bebeğe de aşıyı uygulayan hemşirenin olay aydınlanana kadar önlem amacıyla aşılama odasından uzaklaştırıldığını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...