Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Biden, Ukrayna krizi için bir kez daha gözdağı verdi: ‘Putin mesajı aldı’

Düzenleyen:
Biden, Ukrayna krizi için bir kez daha gözdağı verdi: ‘Putin mesajı aldı’

DÜNYA Haberleri

Dün gerçekleşen kritik Biden-Putin görüşmesinin ardından, ABD Başkanı, Rusya Devlet Başkanının Ukrayna'yı işgal etmesinin ağır sonuçları olacağını ancak Ukrayna'ya asker gönderme seçeneğinin şu anda masada olmadığını bildirdi. Joe Biden, Putin'in söz konusu durumun doğuracağı sonuçları net bir şekilde anladığını düşündüğünü söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna konusunu ele aldığı kritik zirve dün gerçekleştirildi. Biden'ın, görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması halinde ağır ekonomik ve askeri yaptırımlarla karşılaşacağını söylemesi üzerine, gerginleşen görüşme beklenenden kısa sürdü.  Ukrayna'nın kendilerini provoke ettiğini belirten Putin, görüşmeyi sonlandırdı. Gelişmelerin akabinde açıklama yapan Biden,  "Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda olacaklar hakkında mesajı net aldığını düşünüyorum." dedi.

"SONUÇLAR AĞIR OLACAK"
Biden, Missouri eyaletine yapacağı ziyaret için Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Putin ile dün bir video konferans görüşmesi yaptığını anımsatan Biden, "Putin'e Ukrayna'yı işgal ederse bunun sonuçlarının ağır olacağını ve bugüne kadar görülmemiş ekonomik sonuçlarla karşılaşacaklarını söyledim." ifadesini kullandı.

Biden, Putin'in kendisini çok iyi anladığını düşündüğünü belirterek, "NATO ülkelerindeki askeri varlığımızı artırmamız gerekebilir. Ayrıca Ukrayna'ya ek savunma yardımı yapabileceğimizi de Putin'e söyledim." dedi.

BIDEN: UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERMEK ŞU AN MASADA DEĞİL
Bir gazetecinin ABD'nin Ukrayna'ya asker gönderip göndermeyeceği sorusuna Biden, "Bu, şu anda masada değil." yanıtını verdi.

Ukrayna'nın NATO üyesi olmadığını bu nedenle de 5. madde gereği saldırı durumunda Ukrayna'ya asker gönderme zorunlulukları bulunmadığını belirten Biden, "Diğer NATO müttefiklerimiz Ukrayna'ya askeri destek vermemiz gerektiğine hükmederse o zaman oraya gireriz ancak Rusya'nın Ukrayna işgaline ABD'nin tek taraflı karşı koyacağı fikri şu anda olası değil." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, "Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda olacaklar hakkında mesajı net aldığını düşünüyorum." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...