Bir Erke Dönergeci tartışması daha! Sosyal medya ikiye bölündü

Düzenleyen:
Bir Erke Dönergeci tartışması daha! Sosyal medya ikiye bölündü

DÜNYA Haberleri

Sosyal medyada, bir sürücünün elektrikli aracını, arka tekerine taktığı Erke Dönergeci ile kendi kendine şarj ettiği ileri sürüldü. Kimi bunu "mümkün" kimi ise "imkansız" olarak yorumladı.

Benzinli ve dizel araçlar yerini yavaş yavaş elektriklilere bırakıyor. Hem doğa hem de cebiniz için oldukça faydalı olan bu araçların tek bir problemi var, o da nerede şarj edilebilecekleri? 400-500 kilometrenin ötesini gidemeyen elektrikli araçlar, bu yüzden almak isteyenleri sevk ediyor. Yabancı bir vatandaş ise buna çare bulmuş gibi. Sürücü, aracın arka tekerine Erke Dönergeci taktı. Bu sayede otomobilinin hareket halindeyken kendi kendine şarj ettiğini savundu. 

"ÜRETİCLER NİYE AKIL EDEMEDİ?"

Sosyal medyada giderek yayılan bu araca ait fotoğraf kullanıcıları ise ikiye böldü. Kimi "Mantıklı. Artık şarj istasyonlarına gerek kalmayacak. Peki, elektrikli araç üreticileri niye bunu akıl edemedi?" derken kimi de böyle bir şeyin mümkün olamayacağını savundu. 

ERKE DÖNERGECİ NEDİR?

Erke Dönergeci, Erke Araştırmaları ve Mühendislik tarafından 2006'da geliştirildi. Düşük bir başlama enerjisi ile sonsuz enerji üretebildiği iddia edilen makine, o yılda "çağın keşfi" olarak duyuruldu. Çevreye zarar vermeyen, istenilen güç ve sürati sağlayabilen, doğrudan hareketin elde edilebildiği, yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi olarak tanıtıldı Bilim adamları ise böyle bir şeyin imkansız olduğunu savunup makineyi "Tam bir aldatmaca" diye yorumladı. Şimdilik bilim adamları haklı çıktı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...