Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Malezya’da göçmen botu battı: 10 ölü, 29 kayıp

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Malezya’da göçmen botu battı: 10 ölü, 29 kayıp

DÜNYA Haberleri  / İHA

Malezya’da kaçak göçmen botu faciası yaşandı. Ülkede kaçak göçmenleri taşıyan botun batması sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti, kayıp 29 kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor.

Malezya Denizcilik İcra Dairesi (MMEA), yapılan açıklamaya göre, kaçak göçmenleri taşıyan ve aralarında çocuklarında olduğu onlarca kişilik botun Malezya’nın Johor eyaletinde battığını duyurdu.

MMEA Başkanı Amiral Nurul Hizam Zakaria yaptığı açıklamada, botta aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 60 kişinin olduğunu söyledi.

Malezya’da göçmen botu battı: 10 ölü, 29 kayıpMMEA Başkanı Amiral Nurul Hizam Zakaria yaptığı açıklamada, botta aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 60 kişinin olduğunu söyledi.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şu an için en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Zakaria, 21 kişini kurtarıldığını da ifade etti. Kayıp 29 kişi için arama çalışmalarının deniz ve hava araçlarıyla devam ettiğini ekleyen Zakaria, “Bot, 04.30 sıralarında dalgalı deniz koşullarında battı” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...