Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Reşad Hüseyin ABD'de tarihe geçti

Düzenleyen:
Reşad Hüseyin ABD'de tarihe geçti

DÜNYA Haberleri

ABD'de Reşad Hüseyin, "ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Elçisi" olarak atandı. Böylece ilk kez ABD'de bir Müslüman bu göreve getirilmiş oldu.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından 30 Temmuz'da "ABD Uluslararası Dinî Özgürlükler Elçisi" olarak teklif edilen Reşad Hüseyin'in adaylığı, Senato Genel Kurulunda oylandı. Adaylığı 5'e karşı 85 oyla onaylanan Hüseyin, bu göreve getirilen ilk Müslüman oldu.

Hüseyin'in atamasının, ABD'nin Çin'e Uygur Türklerine yönelik muamelesi sebebiyle "maksimum baskı" politikası izlediği günlere denk gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

REŞAD HÜSEYİN KİMDİR?

Hint kökenli Müslüman bir ailenin çocuğu olarak ABD'nin Wyoming eyaletinde dünyaya gelen Hüseyin, siyaset bilimleri, Arapça ve İslami Bilimler alanlarında eğitim aldı ve Yale Üniversitesinden "profesör" unvanı kazandı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyinde Ortaklık ve Küresel İletişim Direktörü olarak görev yapan Hüseyin daha önce de Adalet Bakanlığının Ulusal Güvenlik Biriminde çalışıyordu.

Hüseyin, Barack Obama döneminde de ABD'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Özel Temsilcisi ve Stratejik Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görev almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...