Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere taşla saldırdı

Düzenleyen:
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da  Filistinlilere taşla saldırdı

DÜNYA Haberleri

İsrail askerlerinin koruması eşliğinde işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistin köyüne baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler, bölge sakinlerine taş atarak saldırdı.

İsrail zulmü, Filistinlilerin üzerinde bir gölge gibi çökmeye devam ediyor. İşrailci İsrail güçleri tarafından sistematik olarak saldırılara maruz kalan Filistinliler, Yahudi yerleşimcilerin de hedefinde. Yahudi yerleşimcilerin, İsrail askerlerinin koruması eşliğinde işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistin köyüne baskın düzenlediği ve bölge sakinlerine taş atarak saldırdığı belirtildi.

İSRAİL ASKERLERİ GÖZ YAŞARTICI GAZLA SALDIRIYA DESTEK OLDU
Nablus'un güneyindeki El-Leben eş-Şarkiye Beldesi Yerel Konseyi Başkanı Yakub Şahin, AA muhabirine olaya dair açıklama yaptı.

Şahin, İsrail askerlerinin korumasındaki bir grup Yahudi yerleşimcinin, Filistin köyüne baskın düzenleyip, Filistinlileri kışkırttığını ve taş attığını söyledi.

Taraflar arasında karşılıklı taş atmaya dönüşen arbedeye İsrail askerleri, göz yaşartıcı gaz ve gaz kapsülleri atarak müdahale etti. Onlarca Filistinli atılan yoğun gazdan etkilendi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu B'tselem'in yayımladığı son rapora göre, yılbaşından eylül ayına kadar 251'i Filistinli çiftçilere olmak üzere Yahudi yerleşimciler tarafından 451 saldırı gerçekleştirildi.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria topraklarında 2 milyon dönümden büyük bir alanda inşa ettiği 280'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 450 bin kadar yerleşimci yaşıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...