Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 ABD’li diplomatta 'Havana Sendromu' görüldü

Düzenleyen:
4 ABD’li diplomatta 'Havana Sendromu' görüldü

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Cenevre ve Paris'te görevli 4 diplomatında "Havana Sendromu" görüldüğü iddia edildi.

ABD’nin Avrupa’da görevli oldukları öğrenilen toplam 4 diplomatında gizemli hastalık olarak da bilinen Havana Sendromu belirtileri görüldüğü belirtildi. Söz konusu diplomatların, Cenevre ve Paris'te görevli isimlerden oluştuğu öğrenildi.

DİPLOMATLARDAN BİRİ TEDAVİ İÇİN ABD'YE TAHLİYE EDİLDİ
ABD basının yer alan ve isimsiz kaynaklara dayandırılan haberlerde, ABD’nin Avrupa’daki misyonlarında görevli olan toplam 4 diplomatta gizemli hastalık olarak bilinen Havana Sendromu belirtileri görüldüğü ifade edildi. Haberde, söz konusu 3 diplomatın İsviçre’nin Cenevre kentinde, 1 diplomatın ise Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu aktarılırken, Cenevre’deki diplomatlardan en az 1’inin tedavi edilmek üzere ABD'ye tahliye edildiği bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından söz konusu haberlere ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

HAVANA SENDROMU NEDİR?
İlk olarak 2016'da Küba'da ve daha sonra farklı ülkelerde görevli ABD'li diplomat ve personellerde gizemli hastalık olarak adlandırılan Havana Sendromu tespit edilmişti. Havana Sendromuna yakalananların kulaklarında ağrı veren şiddetli bir ses, yorgunluk ve baş dönmesi görülürken, hastalık beyin hasarına da yol açabiliyor. Hastalığın kaynağı henüz bilinmezken, bir tür silah olabileceği de düşünülüyor.

Havana Sendromunun bugüne kadar yaklaşık 200 kişide görüldüğü tahmin edilirken, hastalığın görüldüğü kişilerde bazı belirtilerin aylarca sürdüğü ve sendromdan etkilenenlerden yarısından fazlasının ise ABD Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) çalışanı olduğu düşünülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...