Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda yeni patlama

Düzenleyen:
Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda yeni patlama

DÜNYA Haberleri

Meksika’da bulunan Popocatépetl Yanardağı'nda yeni bir patlama yaşandı. Yetkililer tarafından vatandaşlara, yanardağdan düşen parçalar sebebiyle dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (Cenapred), Popocatépetl Yanardağı'nda yerel saatle 04.20’de bir patlama gerçekleştiğini duyurdu. Yapılan açıklamada; patlamanın etkisiyle yanardağ ağzından 600 metre yüksekliğe lav ve kül çıkışı olduğu bildirildi.

YETKİLİLERDEN UYARI
Meksika Sivil Koruma Bakanlığı, patlama sonucu düşebilecek parçalar nedeniyle vatandaşlara yanardağdan uzak durmaları uyarısında bulundu. Yetkililer, yanardağdan çıkan küllerin rüzgarın etkisiyle güneydoğu yönüne doğru ilerlediğini bildirirken, Puebla eyaleti başta olmak üzere bu bölgede yaşayanlara zehirlenmeye karşı önlem almaları konusunda çağrıda bulundu.

ARALIK AYINDA 3 DEFA DAHA PATLAMIŞTI
Aztek dili olan Nahuatl’da “Duman çıkaran dağ” anlamına gelen Popocatepetl 5 bin 452 metre yüksekliğiyle Kuzey Amerika’nın ikinci büyük yanardağı konumunda yer alıyor. Kraterinin çapı 900 metre ve derinliği 150 metre olan Popocatepetl’in 16 kilometre kuzeyinde ise ikizi olan Iztaccihuatl Yanardağı bulunuyor.
Geçtiğimiz yılın Eylül ayında faaliyetlerinde artış görülen Popocatépetl Yanardağı, Manchester Üniversitesinden bilim adamlarına göre önümüzdeki birkaç yıl içinde patlaması beklenen yanardağlar listesinde beşinci sırada yer alıyor.

Öte yandan en son 2 Ocak tarihinde patlama gerçekleşen Popocatepetl Yanardağı’nda, geçtiğimiz Eylül ayında üç, Ekim’de iki, Aralık ayında ise üç kez patlama meydana gelmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...