Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta siyasi parti bürolarına bombalı saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Irak'ta siyasi parti bürolarına bombalı saldırı

DÜNYA Haberleri  / İHA

​Irak'ta 2 siyasi partinin bulunduğu yere saldırı gerçekleşti. Takaddüm Hareketi ve Azim Hareketi'nin bürolarına düzenlenen saldırıda herhangi bir can kaybı olmadığı belirtildi.

Bağdat'ta dün gece saatlerinde Irak  Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'nin başkanlığını yaptığı Takaddüm Hareketi’nin el-Azamiye adlı parti bürosuna konulan bomba patlayarak büyük hasara neden oldu. Güvenlik ekiplerinin olay yerine gelmesiyle beraber yapılan aramada patlamamış bir bomba daha bulunduğu ve ekiplerin bombayı etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Öte yandan Sünni lider Hamis Hançer başkanlığındaki Azim Hareketi'nin Bağdat'taki el-Yermuk kentinde yer alan bürosuna bir saldırı gerçekleşti. Saldırının maddi hasara yol açtığı belirtildi.

Irak'ta siyasi parti bürolarına bombalı saldırı

Irak Bağdat'ta 2 siyasi partinin bürosuna bombalı saldırı düzenlendi. Saldırının maddi hasar yol açtığı bildirildi.

SALDIRI KINANDI 

Yapılan saldırıya ilişkin Takaddüm Hareketi açıklama yaptı. Hareket, saldırıyı sert bir dille kınadıklarını belirterek yasa dışı grupların saldırıyı gerçekleştirdiğini bildirdi. Açıklamada, “Saldırı, hareketimizin Irak’taki ortakları ile birlikte silahlı milislerin olmadığı, güvenli ve müreffeh bir ülke oluşturma yolunda kaydettiği başarılı döneme denk geliyor” denildi.

Sünni lider Hamis Hançer başkanlığındaki Azim Hareketi'nin Bağdat'taki el-Yermuk semtinde bulunan bürosunun da benzer bir saldırıya maruz kaldığı kaydedildi. Saldırının sadece maddi hasara yol açtığı aktarıldı.

BARZANİ'NİN PARTİ BÜROSUDA HEDEFTE

Bağdat’ta gerçekleşen bombalı saldırının bir diğer benzeri yaşandı. Mesut Barzani'nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi ofisine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda herhangi bir can kaybı olmadığı yalnızca maddi hasarın oluştuğu öğrenildi.

Irak'ta siyasi parti bürolarına bombalı saldırı

ABD BAĞDAT BÜYÜKELÇİLİĞİNE ROKETLİ SALDIRI

Yine dün Irak Bağdat'ta bulunan ABD Büyükelçiliğine roketli saldırı düzenlendi. 2 roketle gerçekleştirilen saldırı, ABD Büyükelçiliği binasına konuşlanan hava savunma sistemi C-RAM tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıda maddi hasar ve can kaybının olmadığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...