Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sincar’da PKK gerginliği!

Sincar’da PKK gerginliği!

DÜNYA Haberleri

SİHA’ların nokta operasyonu ile öldürülen teröristin heykelini Sincar’a dikmeye çalıştılar. Engellenen girişim sonrası PKK ve Bağdat güçleri arasındaki gerginlik bazı bölgelerde çatışmaya dönüştü.

YILMAZ BİLGEN

PKK terör örgütü, Türk SİHA’ları tarafından etkisiz hâle getirilen örgüt elebaşı Zeki Şenkali kod adlı İsmail Özden’in heykelini Sincar ilçe merkezine dikmek istedi. Irak ordusu 15. Tümen’e bağlı askerler ve Federal Polis Güçleri tarafından engellenen girişim sonrası PKK ve Bağdat güçleri arasında yaşanan gerginlik bazı bölgelerde çatışmaya dönüştü.

Gazetemize konuşan Sincar Yerel Meclisi Eski Üyesi Sait Abdurrahman “Türk SİHA’larının nokta operasyonu ile 15 Ağustos 2018 tarihinde imha ettiği PKK bölge sorumlusu İsmail Özden’e ait heykeli Sincar şehir merkezine dikeceklerdi. Ardından Türkiye aleyhinde bir dizi provokatif gösteri hazırlıkları vardı. Bölge halkını Türkiye’ye karşı kışkırtmayı hedefliyorlardı. Bu kapsamda Sincar merkezle birlikte Yermuk, Sünün, Hattin, Kadisiye, Endülüs, Hanasor gibi yerleşkelere militan gönderdiler. Ancak Irak Ordusu ve Federal Polisinin müdahalesi ile bu plan bozuldu” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...