Düşen F-35 uçağının enkazına ulaşmak için ABD ve Çin arasında yarış

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Düşen F-35 uçağının enkazına ulaşmak için ABD ve Çin arasında yarış

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD'nin en gelişmiş savaş uçaklarından F-35C’nin önceki gün Güney Çin Denizi'ne düşmesi sonrasında uçağın enkazına ulaşmak için ABD ile Çin arasında zamana karşı yarış başladı.

ABD, radar ve sensörleriyle hayalet uçaktaki çok gizli teknolojisinin Çin’in eline geçmesinden endişe ediyor.

Amerikan 7. Filo sözcüsü, DailyMail.com'a yaptığı açıklamada, “ABD Donanması 24 Ocak'ta meydana gelen kazaya karışan F-35C uçağı için kurtarma operasyonları düzenlemeleri yapıyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nin bu konudaki niyetinin ne olduğu konusunda spekülasyon yapamayız” dedi.

BÜYÜK PANİĞE NEDEN OLDU

ABD, radara yakalanmadan sesten hızlı gidebilen 100 milyon dolarlık F-35’lerle ilgili bilgilerin düşman eline geçmemesine büyük önem veriyor.

Çin'in ise kayıp F-35'e göz atmak istemesine garanti gözüyle bakılıyor. Çin ordusunun bu konuda denizaltılarını kullanabileceği ifade ediliyor.

Daha önce de İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-35B savaş uçağı kasım ayında Akdeniz'e düşmüş, bu kez Rusya ve İngiltere arasında uçağın deniz dibindeki enkazına ulaşma konusunda yarış başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...