Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

S. Arabistan ile Tayland arasında 33 yıl sonra bir ilk

Düzenleyen:
S. Arabistan ile Tayland arasında 33 yıl sonra bir ilk

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan ve Tayland, 1989 yılında kesilen diplomatik ilişkileri yeniden başlatma kararı aldı. İki ülke arasındaki gerilimin sebebi ise hırsızlık ve peş peşe işlenen cinayetlerdi...

Suudi Arabistan 1989’da bir mücevher hırsızlığına ilişkin diplomatik anlaşmazlığın ardından Tayland ile ilişkilerinin seviyesini düşürdü. Bir yıl sonra, Tayland'da bir gecede üç Suudi diplomat öldürüldü.

S. Arabistan ile Tayland arasında 33 yıl sonra bir ilk

VELİAHT PRENS, RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

İki ülke, 33 sene sonra geçmişe ket vurmaya karar verdi. Tayland Başbakanı ve Savunma Bakanı General Prayut Çan-oça, resmi temaslarda bulunmak üzere dün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geldi. Çan-oça, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından Yemame Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Başbakan Prayut Çan-oça, 1889-90 yıllarında yaşanan trajik olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. İki lider, ülkeleri arasındaki dostluğu güçlendirmenin önemi konusundaki hassasiyetini vurgualadı, vatandaşların korunacağını taahhüt etti.

S. Arabistan ile Tayland arasında 33 yıl sonra bir ilk

YENİDEN DOSTLUK

İlişkileri ilerletmek amacıyla iki ülke, ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde iş birliğini yoğunlaştırma konusunda anlaşma sağladı. Tayland ile S. Arabistan arasındaki güven ve dostluğu yeniden tesisi, her iki tarafın çeşitli düzeylerde yürüttüğü uzun vadeli çabaların bir sonucu olduğuna işaret edildi.

S. Arabistan ile Tayland arasında 33 yıl sonra bir ilk

BÜYÜKELÇİ ATICAKLAR

"Tarihi atılım" olarak nitelendirilen görüşmelerin sonucunda iki ülke başkentlerine karşılıklı büyükelçi atama ve ikili iş birliğini güçlendirmek için istişare mekanizmaları oluşturma kararları aldı. Ayrıca önümüzdeki aylarda kilit stratejik alanlarda ikili iş birliğini görüşmek için yoğun koordinasyon başlayacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...