Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polonya olası mülteci akınına hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polonya olası mülteci akınına hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Polonya Bilim ve Eğitim Bakanı Przemyslaw Czarnek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda bu ülkeden kaçacak mültecilerin çocukları için eğitim planı hazırladıklarını söyledi.

Ukrayna'da savaş riski nedeniyle Polonya olası mülteci akınına karşı hazırlanıyor. Polonya Bilim ve Eğitim Bakanı Przemyslaw Czarnek, Ukrayna'dan olası mülteci akını senaryosuna karşı hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, "Biz Ukraynalı komşularımıza yardım etmeye açığız. Ukraynalı çocuklara Lehçe dil öğrenimini de kapsayacak bir eğitim planı geliştiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Polonya Eğitim Bakanı, ülkede son 15 yılda öğrenci sayısının azalmasından dolayı birçok bölgede kapatılan çok sayıda okulun bulunduğunu ifade ederek, "Ukraynalı çocukların eğitimi için kullanılacak birçok bina mevcut." diye konuştu.

Czarnek, "Ukrayna'da silahlı çatışma durumunda Polonya'ya gelecek Ukraynalı mültecilerin çocuklarının eğitimini organize etmede bir sorun görmüyorum. Öte yandan bir çatışma yaşanmamasını umuyorum." ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...