Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna savaşı ne zaman bitecek? Peskov'dan cevap geldi

Düzenleyen:
Ukrayna savaşı ne zaman bitecek? Peskov'dan cevap geldi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal operasyonları devam ederken, Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. Müzakerelere ilişkin değerlendirme yapan Kremlin Sözcüsü Peskov, görüşmelerin devam ediyor olmasını olumlu olarak değerlendirdi. Ukrayna tarafından yapılan "Savaş mayısta bitebilir" açıklamasına da değinen Peskov, net bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 20. günde devam eden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Devam eden müzakerelere ilişkin konuşan Peskov, savaşın biteceği tarihe ilişkin yapılan açıklamaya da cevap verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerin devam etmesinin olumlu olduğunu söyledi. Rusya-Ukrayna müzakerelerinin nasıl sonuçlanacağı yönünde açıklama yapan Peskov, "Herhalde bu durumda görüşmelerin devam ediyor olduğu gerçeği dahi olumlu" dedi.

ARESTOVİÇ TARİH VERMİŞTİ

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Kiev yönetiminden açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç, savaşın ne zaman sona erebileceğine dair görüşünü paylaştı.

Arestoviç, Ukrayna'daki savaşın Rusya'nın saldırı kaynaklarının tükenmesinin ardından, mayıs ayı başlarında bitebileceğini söyledi.

"EN GEÇ MAYIS'TA BİTECEK"

Kesin zamanlamanın Moskova yönetiminin savaşa ne kadar kaynak ayırmasıyla ilgili olduğunu belirten Arestoviç, "Bence en geç mayıs, mayıs başı bir barış anlaşması yapmalıyız. Belki çok daha erken. Mümkün olan en yakın tarihlerden bahsediyorum." dedi.

Şu anda bir yol ayrımında olduklarını dile getiren Arestoviç, Rusya'nın bir aylık eğitimin ardından yeni askerleri cepheye sürebilme ihtimaline de dikkat çekti.

Ukrayna savaşı ne zaman bitecek? Peskov'dan cevap geldi

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDAN BU YANA EN BÜYÜK SALDIRI

Ukrayna'daki savaş, 24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla başladı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir Avrupa devletine yönelik en büyük saldırı olarak kayıtlara geçen olay, Putin tarafından "özel askeri operasyon" olarak nitelendiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...