Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna Rus askerlerinin telefon görüşmelerini ifşa etti! Savaşta 25 bin 900 asker öldü

Düzenleyen:
Ukrayna Rus askerlerinin telefon görüşmelerini ifşa etti! Savaşta 25 bin 900 asker öldü

DÜNYA Haberleri

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 65 gün geride kalırken, Kiev’den gelen iddia şok etkisi oluşturdu. Rus askerlerinin telefon görüşmelerini dinleyen Ukrayna gizli servisi, bir Rus askerinin savaşta 25 bin 900 askerin öldürüldüğünü ifade ettiği belirtildi. Başka bir askerin telefon kayıtlarında ise "Tugay komutanı havaya uçtu, kurtarmak için helikopter gönderdiler ama kalbi daha fazla dayanamadı" dediği ortaya çıktı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tam 65 gündür devam ediyor. Savaşta bilanço ağırlaşırken her iki tarafta da can kayıpları artıyor. Kiev’den gelen son bilgi ise dünyada şok etkisi oluşturdu. 

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR 

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kafasındaki planlar bozulurken, Ukrayna’nın direnişi sürüyor. Batıdan Ukrayna ordusuna gönderilen silahların savaşın seyrini değiştirirken, Rusya’nın 15 bine yakın asker kaybettiği belirtiliyor. 

GİZLİ KONUŞMALAR PAYLAŞILDI 

İngiliz basınında yer alan habere göre, Ukrayna cephesi Rusya’nın sakladığı gizli can kayıplarını ifşa etti. Rus askerlerinin telefon konuşmalarını dinleyen Ukrayna gizli servisi bu aramaların transkriptini yayınladı. Söz konusu aramada bir Rus askerinin "Savaşta 25 bin 900 asker öldürüldü ve sadece 2 ay içerisinde" dediği duyuluyor.

Ukrayna Rus askerlerinin telefon görüşmelerini ifşa etti! Savaşta 25 bin 900 asker öldü

“TUGAY KOMUTANI HAVAYA UÇTU” 

Paylaşılan konuşmaların bir başka bölümünde ise bir askerin üst düzey komutanlarının ölümünü, "Tugay komutanı havaya uçtu. Bağırsakları dışarıdaydı. Onu kurtarmak için helikopter gönderdiler ama kalbi daha fazla dayanamadı." ifadeleriyle anlattığı görülüyor. 

RUSYA KAYIPLARI GİZLİYOR 

Ukrayna son yayınladığı raporda savaşta öldürülen Rus askerlerinin sayısının 23 bine yaklaştığı bilgisine yer vermişti. Batılı kaynaklar bu sayının 7 ile 15 bin arasında olduğunu belirtirken, Moskova konu ile ilgili ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı. Söz konusu açıklamada Rusya'nın savaştaki asker kaybı 498 olarak açıklanmıştı. Bu veri o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...