Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus birlikleri Ukrayna'dan 'çaldı' ! ABD traktörleri devre dışı bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: CNN International
Rus birlikleri Ukrayna'dan 'çaldı' ! ABD traktörleri devre dışı bıraktı

DÜNYA Haberleri  / CNN International

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken Rus birliklerinin işgal ettiği bölgelerde traktörleri çaldığı ortaya çıktı. Traktörleri üreten ABD merkezli şirket ise olayın ortaya çıkmasının ardından araçları uzaktan devre dışı bıraktığını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgalde çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Rus güçlerinin işgal ettiği Ukrayna’daki Melitopol bölgesinde 5 milyon dolar değerinde tahıl, traktör ve hasat makinesi çaldığı ortaya çıktı. John Deere şirketi traktörlere uzaktan müdahale ederek devre dışı bıraktı.

TRAKTÖRLERE UZAKTAN MÜDAHALE 

Tarım ekipmanlarının bir Argotek distribütöründen çalındığı ve Çeçenya’ya göndermeyi planlayan Rus birlikleri tarafından 800 kilometre uzağa taşındığı bildirildi. Bu olaydan kısa bir süre sonra ekipmanları çalıştırmayı deneyen askerler beklemedikleri bir sonuç ile karşılaştı. John Deere şirketi traktörlere uzaktan müdahale ederek devre dışı bıraktı.

'DİJİTAL KİLİTLERİ KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Rus birlikleri Ukrayna'dan 'çaldı' ! ABD traktörleri devre dışı bıraktıABD merkezli, ana iş kolu olarak iş ve tarım makinaları üreten uluslararası şirket John Deere, traktörlere uzaktan müdahale ederek devre dışı bıraktı.

CNN International’da yer alan habere göre, bir kaynak, askerlerin traktörleri yeniden çalıştırabilmek için dijital kilitleri kırmaya çalıştığını söyledi.

Ukrayna’da bir yetkili, Rusya’nın tarım ekipmanlarını ‘çalma’ vakalarının işgal girişiminin başladığı mart ayına kadar uzandığını söyledi. John Deere ise mart ayında başlayan işgal girişiminin ardından Rusya ve Belarus’a sevkiyatları askıya aldıklarını açıklamıştı.

'400 BİN TON TAHIL ÇALINDI' 

Ukrayna Savunma Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, bugüne kadar tahminen 400.000 ton tahılın çalındığını söylemişti. 



 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...