Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan 'korkunç' hata! Kendi askerlerini 'dost ateşi'nde vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Rusya'dan 'korkunç' hata! Kendi askerlerini 'dost ateşi'nde vurdu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken, batı medyasında tarafından Rus birlikleri ile ilgili tüyler ürperten bir iddia yer aldı. Rus ordusunun ‘dost ateş’nde kendi askerlerini hedef aldığı ve saldırı sonucu Rus askerlerinin yanarak hayatını kaybettiğini söyledi. Ukrayna ordusu Rusya’ya teşekkür mektubu yazdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat’ta başlattığı sivillerinde hedef alındığı işgal girişiminde saldırılarda can kayıpları devam ediyor. Rus ordusuna ait batı medyasında korkunç bir iddia yer aldı. Buna göre; Rus birlikleri ‘dost ateşi’nde kendi askerlerini hedef aldı.

İngiliz Mirror gazetesinde, Rus ordusunu dost ateşi ile kendi askerlerinin ölümüne neden olduğu haberi yer aldı. Express gazetesinde ise haber ‘ dost ateşi fiyaskosu’ başlığı ile paylaşıldı.

Rusya'dan 'korkunç' hata! Kendi askerlerini 'dost ateşi'nde vurduUkrayna ordusu, '97. Piyade Taburu liderliği, Rus işgalcilerin 8 Mayıs 2022'deki eylemlerinden duyduğu memnuniyetini ifade ediyor' denildi ve Ruslara 'yardımlarından' dolayı teşekkür eden bir mektup yayınladı.

Ukraynalı bir kaynağa dayandırılan habere göre olay 8 Mayıs’ta gerçekleşti. Saldırıda TOS-1A alev silahı kullanıldığı saldırıda Rus zırhlıları da hedef oldu. Hayatını kaybeden Rus askerlerine ilişkin net bilgi ise paylaşılmadı.

UKRAYNA’DAN RUSYA’YA ‘TEŞEKKÜR’ MEKTUBU

Olayın ardından Ukrayna ordusu, '97. Piyade Taburu liderliği, Rus işgalcilerin 8 Mayıs 2022'deki eylemlerinden duyduğu memnuniyetini ifade ediyor' denildi ve Ruslara 'yardımlarından' dolayı teşekkür eden bir mektup yayınladı.

DOST ATEŞİ NE DEMEK?

Dost ateşi, bir askeri birliğin kendi kuvvetlerine veya müttefik kuvvetler üzerine açtığı ateş. Hatalar ve istenmeyen gelişmeler, hedef alınan düşman yerine yanlışlıkla dost hedeflerin vurulmasına neden olabilir. 

Birçok sebep, dost ateşine yol açabilmektedir. Yetkin olmayan komuta kademesi, kötü planlama, teknolojik yetersizlik, meteorolojik şartlar, yanlış istihbarat bunlardan bazılarıdır.

Zaman zaman kötü niyetli olarak da dost hedeflere ateş açılabilmektedir. Bunlar; istenmeyenleri yok etmek, sistem dışına atmak ve çıkar sağlamak gibi maksatlarla yapılabilmektedir. Düşman tarafından ateşe alınan dost hedeflere destek vermemek veya verilen desteği kesmek de "dost ateşi" kapsamında değerlendirilebilir.




 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...