Esir düşen Rus askerinden kan donduran sözler! 'Evlerine dönebilmek için kendilerini kasten vuruyorlar'

Düzenleyen: / Kaynak: Metro UK
Esir düşen Rus askerinden kan donduran sözler! 'Evlerine dönebilmek için kendilerini kasten vuruyorlar'

DÜNYA Haberleri  / Metro UK

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken yakalan bir Rus askerinin yaptığı açıklamalar kan dondurdu. Rus asker Andrey Ushakov, Rus askerlerinin savaşmamak için kendilerini yaraladıklarını iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları 2 aydan fazla süredir devam ediyor. Bölgeden çatışma ve ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya hala kayıplarını açıklamazken, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ölen Rus asker sayısının 25 bini geçtiğini söyledi.

İngiliz Metro gazetesi, yakalanan 20 yaşındaki Rus askeri Andrey Ushakov’un sözlerini paylaştı. Ushakov’un Rus askerlerinin savaşmamak için kendilerini kasten yaraladıklarını bazılarının ise intihar ettiğini iddia etti. Kendini yaralayan askerler bu sayede tedavi amacı ile Rusya’ya dönme planı yapıyor.

Genç asker, gitmek için tek seçeneğin bu olduğunu ve  evlerine dönebilmek umuduyla kendilerini vuran ve öldüren iki askeri tanıdığını söyledi.

EVLERİNE DÖNEBİLMEK İÇİN KENDİLERİNİ YARALIYORLAR

Ushakov, verdiği röportajda: "Herkes panik halinde oradan ayrılmak istedi ama başka yol yoktu. Gitmek için tek seçenek yaralanmaktı. Bazı insanlar buna dayanamadı ve kendilerini vurdular. Çünkü zihnen bu durumla başa çıkamadılar.”

Ushakov şartlarında oldukça zor olduğunu söyleyerek “Yiyecek, su yoktu. Genelde bize az yemek verildi.“ dedi ve savaşın dehteşinden kaçıp eve dönmek için tek çarenin kendilerini yaralamak olduğunu söyledi.

Ukrayna Güvenlik Servisi'de geçtiğimiz haftalarda Ukrayna'daki Rus askerlerinin eve dönebilmek için kendilerini bacaklarından vurduğunu açıklamıştı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Metro UK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...