Aylar sonra bir ilk: ABD ile Rus savunma bakanları görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Aylar sonra bir ilk: ABD ile Rus savunma bakanları görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu telefon görüşmesi yaptı, İkili, savaş başladığından beri ilk defa konuştu. Austin, Rusya'ya acil ateşkes çağrısı yaptı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü. Böylelikle iki ülke arasında Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana bir ilk yaşandı. 

Konuyla ilgili ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby'den açıklama geldi. Kirby "Bakan Lloyd Austin, 18 Şubat'tan bu yana Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ilk defa 13 Mayıs'ta görüştü. Bakan Austin, (Rusya'ya) Ukrayna'da acil ateşkes çağrısında bulunmuş ve iletişim kanallarının açık tutulmasının önemine dikkati çekmiştir" ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 24 Şubat'ta başlamış, o tarihten bu yana devam eden savaşta ABD ile Avrupa ülkeleri Moskova'ya yönelik çok sayıda yaptırım kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...