NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Savaş yıllarca sürebilir

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Savaş yıllarca sürebilir

DÜNYA Haberleri  / İHA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman medyasına verdiği röportajda, Rusya-Ukrayna savaşına dair korkutucu açıklamalar yaptı. Stoltenberg savaşın süresine ilişkin “Savaşın yıllarca sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız” dedi.

NATO Genel Sektereri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’tan beri devam eden savaş hakkında Alman medyasına önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg savaşın yıllarca sürebileceğini ve Ukrayna’ya destek yapılmasına vurgu yaptı.

Ukrayna ordusuna yapılan son teknoloji silah tedarikinin özellikle Donbass bölgesini Rus kontrolünden kurtarmaya yardımcı olabileceğini belirten Stoltenberg, “Savaşın yıllarca sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız. Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçmemeliyiz. Maliyetleri yüksek olsa bile sadece askeri destek için değil, artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle de Ukrayna’ya destek vermeliyiz" ifadelerini kullandı

NATO ZİRVESİ’NDE YARDIM PAKETİ GÖRÜŞÜLECEK

Stoltenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, ay sonunda İspanya’nın başkenti Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi’nde, Ukrayna için bir yardım paketi üzerinde anlaşmaya varılmasının beklendiğini söylemişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...