Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere’den çarpıcı Rusya açıklaması: Savaşmaya hazır olmalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere’den çarpıcı Rusya açıklaması: Savaşmaya hazır olmalıyız

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere genelkurmay başkanlığına getirilen General Sir Patrick Sanders, Rusya hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Avrupa’da işgale kalkışmasının önüne geçeceğini dile getiren General Sir Patrick Sanders, “Ordumuzu olabildiğince ölümcül ve etkili kılmak benim tek görevim” dedi.

Ay başında İngiltere genelkurmay başkanlığına getirilen General Sir Patrick Sanders (56), her İngiliz askerinin Rusya’yla savaşa hazır olması gerektiğini söyledi. Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı kanlı saldırının küresel güvenliği temellerinden sarstığını belirten Sanders, İkinci Dünya Savaşı’na işaret ederek, “Biz orduyu bir kez daha Avrupa için savaşmaya hazırlaması gereken bir nesiliz” dedi.

“ORDUMUZU ÖLÜMCÜL KILMAK BENİM TEK GÖREVİM”

Hükümetin orduda 73.000 askerlik küçülmeye gitmesi sonrasında, 300 yıl boyunca ülkedeki en küçük orduya liderlik edecek olan Sanders, “1941'den beri Avrupa'da bir kıta gücünü içeren bir kara savaşının gölgesinde ordu komutasını üstlenen ilk genelkurmay başkanıyım” dedi. Daha önce Irak ve Afganistan’da da görev yapan Sanders, savaşta Rusya’yı yenebilecek bir ordu kuracağı taahhüdünde bulundu. Orduyu modernleştirmek ve kriz anında yurt dışına hızlı bir şekilde konuşlanacak hale getirmek istediğini kaydeden Sanders, bu durumun NATO’yu kuvvetlendireceğini ve Rusya’nın bir daha Avrupa’da işgale kalkmasının önleneceğini dile getirdi. İngiliz komutan, “Ordumuzu olabildiğince ölümcül ve etkili kılmak benim tek görevim” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...