Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mutabakat kararı sonrası Kakabaveh'e soğuk duş: Benim için kara gün

Düzenleyen: / Kaynak: tgrt.com.tr
Mutabakat kararı sonrası Kakabaveh'e soğuk duş: Benim için kara gün

DÜNYA Haberleri  / tgrt.com.tr

İsveç-Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye'nin de katılımıyla gerçekleştirilen 4'lü zirvenin ülkemiz lehine sonuçlanması PKK yandaşlarında soğuk duş etkisi yaptı. Daha önce İsveç hükümetini tehdit eden ve Türkiye'nin iadesini talep ettiği PKK'lı vekil Amineh Kakabaveh, mutabakata ilgili “Benim için kara gün” dedi.

NATO’nun garantörlüğünde Türkiye ile Finlandiya-İsveç arasında teröre destek vermeme ve teröristlerin iadesi anlaşması PKK'lı vekil Amineh Kakabaveh'e soğuk duş etkisi yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İspanya'nın başkenti Madrid'de imzalanan mutabakat dünya basınında 'Türkiye'nin zaferi' olarak görüldü. Türkiye'nin taleplerini yerine getirmek şartıyla İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesini değerlendiren PKK’li vekil Amineh Kakabaveh, zirveye katılan Dışişleri Bakanı Ann Linde ile ilgili tehditlerini savurdu. Anlaşmanın ardından Kakabaveh'den tehdit dolu açıklamalar geldi. Türkiye'nin iadesini talep ettiği Kakabaveh durumun kendileri için kara bir gün olduğunu söyledi. 

GENSORU TEHDİDİ 

Kakabaveh ayrıca, bildiriye imza atan isimlerden biri olan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında gensoru önergesi vermek için çalışmalarının olacağını söyledi. İsveç'in bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Kakabaveh, Linde hakkında gensoru önergesini vermek için mecliste 35 milletvekilinin imzasının olması gerektiğini ifade ederek “Bu yönde çalışacağız” dedi. 

O SORUYA CEVAP VERMEMİŞTİ 

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ise Türkiye ile varılan anlaşmanın ardından Finlandiya devlet televizyonu YLE'ye demeç vermişti. Andersson açıklamalarında, "Türkiye ile suçluların iadesi konusunda yakın diyalogda olacağız. Terörle nasıl mücadele ettiğimizi uluslararası hukuk çerçevesinde konuşacağız" demişti.  Sürecin yapıcı olduğunu dile getiren Anderrson, "Müzakereyi yürüten arkadaşlarımız ile birlikte çalıştık. Erdoğan ile telefon görüşmeleri yaptık. Bir odada 3 kişi varsa ve anlaşmak istiyorsa bir yol bulunuyor" demişti.  

Ancak Andersson, "Bu süreçte en çok kim taviz verdi?" sorusunu yanıtsız bırakmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: tgrt.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...