Erdoğan Putin ile görüşecek: Gündem Karabağ

Erdoğan Putin ile görüşecek: Gündem Karabağ

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Vladimir Putin ile görüşmek için bugün Soçi'ye gidecek. 17 gün içerisinde 2'nci kez yüz yüze görüşecek olan liderlerin ajandası kabarık.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyine askerî operasyon sinyali verirken, Ankara-Moskova hattında diplomasi trafiği hız kazandı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için bugün Soçi’ye gidiyor.

Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Suriye konusundaki talep, beklenti ve hassasiyetlerini Rus mevkidaşına iletecek. PKK/YPG’nin sadece Türkiye için değil, Suriye başta olmak üzere bölge ülkeleri için tehdit olduğunu vurgulayacak. Rejim güçlerinin İdlib’deki ateşkes ihlalleri, radikal örgütlerin saldırı ve eylemlerine karşı alınacak tedbirler de görüşmenin ana gündem maddeleri olarak öne çıkıyor.

DAĞLIK KARABAĞ DA MASADA

Karadeniz’de açılan tahıl koridoru ve bu koridorunun işleyişi ile İstanbul’da kurulan Tahıl Koridoru Koordinasyon Merkezinin çalışmaları ve gerilimin yeniden tırmandığı Dağlık Karabağ’da yaşanan tartışmalar da masada...

Görüşme öncesi konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki liderin Karabağ’daki son gelişmeleri de konuşulabileceğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...