Bayraktar 'soğuk duş' etkisi yaptı! Alman gazetesi yazdı: Üreten Türkiye'yi hesaba katmadık

Düzenleyen:
Bayraktar 'soğuk duş' etkisi yaptı! Alman gazetesi yazdı: Üreten Türkiye'yi hesaba katmadık

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği Bayraktar TB2'lere değinen Almanya'nın günlük gazetesi Welt, Türkiye'nin S/İHA üreticiliğinde dünyanın en etkin güçlerinden biri haline geldiğini belirterek bu durumun Batı'da soğuk duş etkisine neden olduğunu yazdı.

Bayraktar TB2, dünyada yakaladığı başarının ardından adından söz ettirmeye devam ediyor. İngiliz ve Fransız basınları Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği Bayraktar TB2'den zaman zaman övgüyle söz ederken, ABD basını da Türk SİHA'larına manşette yer vermeye devam ediyor. Övgü dolu açıklamalara son olarak Almanya'nın günlük gazetesi Welt de eklendi.

TÜRKİYE, DÜNYANIN EN ETKİN GÜÇLERİNDEN BİRİ

Baykar'ın ürettiği Bayraktar TB2'lerin Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/YPG ile mücadelede, Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde ve Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadelede büyük rol oynaması dünyanın ilgisini çekti. Alman gazetesi Welt'de çıkan haberde, bu başarılar göz önüne alındı ve Türkiye'nin S/İHA üreticiliğinde dünyanın en etkin güçlerinden biri haline geldiği belirtildi.

Bayraktar 'soğuk duş' etkisi yaptı! Alman gazetesi yazdı: Üreten Türkiye'yi hesaba katmadık

"KİMSE TÜRKİYE'Yİ HESABA KATMIYORDU"

Welt gazetesinde çıkan "Türkiye'nin drone gücündeki inanılmaz yükselişi" başlıklı haberde, "Türkiye'nin; dünyanın en aktif S/İHA güçlerinden biri olması, Batı'da soğuk duş etkisine neden oldu. Zirâ kimse Türkiye’yi üst düzey askeri teknoloji üreticisi olarak hesaba katmıyordu" dendi.

"Türk drone Bayraktar TB2 sektörü değiştirdi" denilen haberde, "Ukrayna savaşında, Ukrayna ordusunun etkili bir silahı haline geldi" ifadesi yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...