Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kore'de şiddetli yağış sele neden oldu: En az 7 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Güney Kore'de şiddetli yağış sele neden oldu: En az 7 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Güney Kore'nin başkenti Seul ve çevresinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sele neden oldu. Metro istasyonlarının sular altında kaldığı bölgede en az 7 kişi hayatını kaybetti, 6 kişiden ise haber alınamıyor.

Muson yağmurlarının etkisi altına giren Güney Kore'de, başkent Seul ve çevresinde görülen sağanak yağışlar hayatı adeta felç etti. 1942 yılından bu yana en şiddetli yağışı alan Dongjak bölgesi başta olmak üzere başkentin birçok kesiminde su baskınları yaşanırken, metro istasyonları da sel sularına teslim oldu.

EN AZ 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Nehre dönen caddelerde mahsur kalan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyuran yetkililer, 6 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi. 800 binanın hasar gördüğü felaket nedeniyle, 400'ü aşkın kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği öğrenildi.

BAZI OTOYOLLAR GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Seul metropol bölgesinde gece boyu devam eden çalışmaların ardından toplu taşıma hizmetlerinin bugün büyük ölçüde normale döndüğü bildirilirken, buna rağmen güvenlik endişeleri nedeniyle yaklaşık 80 otoyol ve nehir kenarındaki birçok otoparkın geçici olarak hizmete ara verdiği kaydedildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un ise kurmaylarına daha fazla can kaybını önlemek için gerekli tedbirleri alma talimatı verdiği belirtildi.

Güney Kore'de şiddetli yağış sele neden oldu: En az 7 ölü

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR SÜRECEK

Meteoroloji uzmanları, şiddetli yağışların Seul ve çevresinde bugün de süreceği konusunda uyararak, riskli bölgelerde yaşayan sakinleri sel ve toprak kayması riskine karşı tetikte olmaya çağırdı.

Öte yandan Kore Orman Hizmetleri, ülke genelinde 47 şehir ve bölgede toprak kayması uyarıları yayınladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...