ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto etti!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto etti!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyelik talebine yönelik yapılacak oylamada veto yetkisini kullanacağını açıklamıştı, ABD bugünkü oylamada veto hakkını kullanarak Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu reddetti.

ABD, Filistin'e Birleşmiş Milletler'de tam üyelik hakkı tanıyacak karar tasarısını veto etti.

Toplantıdaki ABD temsilcisi, oylamanın ABD'nin bir Filistin devletine karşı olduğu anlamına gelmediğini, ancak bunun BM aracılığıyla tek taraflı bir hareket değil, İsrail ve Filistinliler arasında doğrudan müzakerelerin bir sonucu olması gerektiğini söyledi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, veto kararını "İki devletli çözüme ve Filistin halkı için bir devlete tamamen inanıyoruz. Bunu yapmanın en iyi ve sürdürülebilir yolunun taraflar arasında doğrudan müzakereler olduğuna inanıyoruz." ifadeleriyle açıkladı.

BM Genel Sekreteri António Guterres konseye yaptığı açıklamada, "Son dönemde yaşanan gerginlikler, tam bağımsız ve egemen bir Filistin devleti ile İsrail arasında kalıcı barışın sağlanmasına yönelik iyi niyetli çabaların desteklenmesini daha da önemli hale getiriyor" dedi.

Rusya Federasyonu oylamanın ardından "ABD, İsrail'in Gazze'deki sivillere karşı işlediği suçlara göz yumuyor." açıklamasında bulundu.

ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto etti! - 1. Resim

OYLAMA ÖNCESİNDE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD, Filistin'in Birleşmiş Milletler’e (BM) tam üyelik talebini veto edecek. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, yaptığı açıklamada, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyelik talebine yönelik yapılacak oylamada veto yetkisini kullanacağını açıkladı.

Patel, ABD'nin söz konusu hareketin iyi niyetle bile olsa Filistin’e devlet statüsü kazandırmayacağını düşündüğünü belirterek, Filistin’in bir devlet olarak üyelik kriterlerini karşılayıp karşılamadığı konusunda oybirliği olmadığını aktardı.

Patel, ABD’nin Filistin’in devlet olarak tanınması için en hızlı yolun bu hedefi paylaşan diğer ortakların desteğiyle İsrail ve Filistin yönetimleri arasında doğrudan müzakerelerden geçtiğine inandığını açıkladı.
BM Güvenlik Konseyi’nde TSİ 23.00’de Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu oylayacak. Filistin, şu anda BM’de üye olmayan gözlemci devlet statüsünde bulunuyor. Filistin’in BM'ye tam üye olması için Güvenlik Konseyi ve ardından Genel Kurul'un en az üçte ikisi tarafından onaylanması gerekiyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Divane19 Nisan 2024 01:14

Tiyatro oynamayı iti bilen ABD ve kuklaları

Sonraki Haber Yükleniyor...