Beşik gibi sallanıyor! Tayvan'da bir büyük deprem daha

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

7,4 büyüklüğünde depremin vurduğu Tayvan'da üst üste depremler yaşanmaya devam ediyor. 6 dakika arayla büyüklüğü 6,1 ve 6 olan iki depremle sallanan Tayvan, 6.1 büyüklüğünde bir depremle daha sallandı.

Son 25 yılın en büyük depremini yaşayan Tayvan beşik gibi sallanmaya devam ediyor... 3 Nisan'da önce 7.4 ardından ise 6.4 büyüklüğünde depremle sallanan ve geçtiğimiz günlerde 6 dakika arayla 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem meydana gelen Tayvan'ın Hualien kenti bir büyük depremle daha sallandı.

TAYVAN BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

Tayvan'da merkezi Hualien şehri olarak belirlenen 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. Yerel saatle 02.21’de yaşanan sarsıntı başkent Taipei ve çevre illerde de hissedilirken, can ve mal kaybı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hualien dahil olmak üzere 9 bölgede hissedilen depremde şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmedi.

Beşik gibi sallanıyor! Tayvan'da bir büyük deprem daha - 1. Resim

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), saat 21:21 ve 21:49 sıralarında 5.7 ve 5.6'lık iki deprem meydana geldiğini bildirdi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), ise peş peşe 5.7, 4.5, 5.4 ve 4.8 büyüklüğünde 4 büyük deprem yaşandığını aktardı.

Beşik gibi sallanıyor! Tayvan'da bir büyük deprem daha - 2. ResimCEP TELEFONU ALARMLARI TETİKLENDİ

AFP muhabirinin aktardığına göre 24,9 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Taipei'de cep telefonu alarmlarını tetikledi. 

Beşik gibi sallanıyor! Tayvan'da bir büyük deprem daha - 3. Resim

DÜN GECEDEN BERİ SALLANIYOR

6.1'lik depremden önce, gecenin erken saatlerinde 3.1 ila 3.3 büyüklüğünde değişen üç küçük deprem meydana geldi.

Hualien'in 22,5 kilometre kuzeydoğusunda, 32 km derinlikte, saat 02:32'de 4.0 büyüklüğünde ve 26 Nisan akşamı 3.6 büyüklüğünde deprem medyana geldi.

8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM AN MESELESİ

Tayvanlı uzmanlar Milun Fayı'nı içeren Ryukyu Çukuru deprem bölgesine işaret ediyor. Tayvan Deprem Bilim Merkezi'nde Baş Bilim Adamı olan Dr. Ma Kuo-feng, bu fay hattı boyunca potansiyel olarak 8 büyüklüğüne ulaşan veya aşan yıkıcı bir olay olasılığının yüzde 88 olduğunu tahmin ediyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...