Büyükelçi Mehmet Paçacı, İİT İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Büyükelçi Mehmet Paçacı, İİT İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi’nde İslamofobi ile mücadele için Özel Temsilci olarak atandı. Paçacı, Özel Temsilci olarak özellikle Batı Avrupa ülkelerinde giderek artan İslam karşıtı eylemler karşısında, İslam dünyasının görüş ve duruşunu uluslararası kamuoyuna taşıyacak. Peki Büyükelçi Mehmet Paçacı kimdir? İşte detaylar...

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi'ne Türkiye damga vurdu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katıldığı İİT toplantısı sonrasında Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma çağrısı yapılması için karar alındı. Öte yandan İİT İslamafobi Özel Temsilciğine Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı atandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DUYURDU

Dışişleri Bakanlığı, 4-5 Mayıs'ta Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen İİT 15. Zirvesi'nde Büyükelçi Mehmet Paçacı'nın, İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandığını kamuoyuna duyurdu.

"KARARLILIKLA HAREKET EDECEK"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Büyükelçi Mehmet Paçacı, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 4-5 Mayıs’ta Banjul’da gerçekleştirilen 15. Zirvesi’nde İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atanmıştır. Büyükelçi Paçacı’nın bu görevi başarıyla yürüteceğine inancımız tamdır. Bu vesileyle, İslam karşıtlığıyla mücadele konusunda uluslararası toplumun ortak bir tutum sergilemesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz" denildi.

İSLAM ÜLKELERİ SOYKIRIM DAVASINA MÜDAHALE EDECEK

Diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin önerileri neticesinde İİT 15. Zirvesi sonuç bildirgesine tedbir kararlarının eklendiğine işaret ederek, İslam ülkelerinin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olacağını açıkladı.

BÜYÜKELÇİ PAÇACI KİMDİR?

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Büyükelçi Mehmet Paçacı 1983 yılında aynı fakültede Araştırma Görevlisi olarak akademik çalışmalarına başladı. 1989 yılında Tefsir alanındaki doktorasını tamamladı. Yurt dışında araştırmalarda bulundu ve çeşitli ülkelerde misafir Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Kur’an’ın Tefsir Edilmesi ve Anlaşılması ile ilgili Yorumsal Sorunlar, Kur’an Mesajının arka planı olarak İslam öncesi kültür ve Sami kültürü, Kur’an’ın Yorumlanmasındaki Modern Yaklaşımlarla Geleneksel İslamiyet Anlayışının Karşılaştırılması gibi konularla ilgilendi. “Kutsal Kitaplarda Ölüm Ötesi”, “Kur’an’a Giriş”, makalelerinden oluşan “Kur'an ve Ben Ne Kadar Tarihseliz?” ile “Çağdaş Dönemde Kur’an ve Tefsire Ne Oldu?” yayımlanmış kitapları arasında. 2008- 2011 yılları arasında Washington’da Türkiye Cumhuriyeti adına diplomatik hizmette bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Vatikan Büyükelçiliği yaptı.  Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevinde de bulunan Paçacı, 2022 yılı itibarıyla Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi olarak görev yapıyor. 

Büyükelçi Mehmet Paçacı, İİT İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı - 1. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...