İspanya’dan erken genel seçim kararı: Yerel seçimi kaybeden iktidar hamlesini yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İspanya’dan erken genel seçim kararı: Yerel seçimi kaybeden iktidar hamlesini yaptı

DÜNYA Haberleri

İspanya’nın sosyalist Başbakanı Pedro Sanchez, sol partilerin yerel seçimde bozguna uğratılmasının ardından, yenilgiyi koalisyon hükümetine zayıflatıcı bir güvensizlik oyu olarak tasvir etti ve erken genel seçim çağrısında bulundu. Ülkenin 23 Temmuz'da sandık başına gitmesi bekleniyor.

İspanya, yerel seçimler için sandık başına gitti.

Oylama bittikten sonra yapılan sayıma göre, seçimlerden mevcut durumda ülkede muhalefette olan sağ görüşlü partiler güçlenerek çıktı.

Ana muhalefetteki sağ görüşlü "Halk Partisi" %31,5 oranında oy alırken, sol koalisyon hükümetinin büyük ortağı "Sosyalist İşçi Partisi" %28,11 oranında kaldı.

Muhalefetteki aşırı sağcı "Vox Partisi" %7,18 oyu hanesine yazdırdı.

İspanya’dan erken genel seçim kararı: Yerel seçimi kaybeden iktidar hamlesini yaptı

HÜKÜMETTEN ERKEN SEÇİM HAMLESİ

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yerel seçimlerde alınan yenilginin ardından erken genel seçim kararı aldı.

Başkent Madrid’de bulunan Başbakanlık konutunda konuşan Sanchez, “Sonuçları kabul ediyorum ve buna bir cevap vermenin gerekli olduğuna inanıyorum. En iyisi ülkenin siyasi gidişatını belirlemek için İspanyolların sözü almasıdır” yorumunu yaptı.

Bakanlar Kurulunun acil toplanarak meclisi feshetme kararı alacağı ve ülkenin 23 Temmuz'da erken genel seçime gideceği aktarıldı.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...