İsrail, Hizbullah'ın iki önemli ismini öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Hizbullah'ın iki önemli ismini öldürdü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail, Lübnan topraklarında İHA ile saldırı gerçekleştirdi. Bunun sonucunda İsrail’e yapılan füze saldırılarının sorumlusu olan iki önemli isim hayatını kaybetti. Hizbullah da haberleri doğruladı.

İsrail ile Lübnan arasındaki gerilim devam ediyor. İki ülke sık sık birbirlerini hedef alıyor. Son olarak İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetine bağlı Bint el-Cubeyl'de saldırı düzenledi. Yapılan açıklamada, Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün kıyı kesimindeki füze saldırılarından sorumlu biriminin başındaki Muhammed Hüseyin Mustafa Şahhuri'nin insansız hava aracı (İHA) ile öldürüldüğü iddia edildi. Şahhuri'nin, Lübnan'dan İsrail'e yönelik gerçekleştirilen çok sayıda füze saldırısının planlayıcısı olduğu belirtildi.

HİZBULLAH DOĞRULADI

Şanhuri’nin yanı sıra füze saldırılarından sorumlu bir diğer isim olan Mahmud İbrahim Fadlallah da İsrail’in saldırısı sonucu öldüğü aktarıldı. Hizbullah bu iki önemli ismi kaybettiklerini doğruladı.

ÖLDÜRÜLEN HİZBULLAH MENSUBU SAYISI 276'YA ÇIKTI

Böylece, İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 276'ya yükseldi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hizbullah militanlarının öldürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İsrail ordusunun suikast operasyonlarının" savaştan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini savundu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...