CANLI ANLATIM

İsrail, İran'a saldırdı! Açıklamalar art arda geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in İran'a misilleme saldırısı gerçekleştirmesinin ardından dünyadan art arda açıklamalar geldi. İran ordusu, İsfahan'daki patlamanın şüpheli bir cisme ateş açılması sonucu meydana geldiğini duyurdu. G7'den ise "gerilimi azaltın" çağrısı geldi. İşte son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • G7'DEN GERİLİMİ AZALTMA UYARISI GELDİ
  • İRAN DEVRIM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA
  • TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA
  • AVRUPA KOMİSYONU'NDAN İTİDAL ÇAĞRISI
  • İRAN, İSRAİL'E NASIL CEVAP VERECEK?
  • NÜKLEER TESİSLERDE SON DURUM
  • İRAN ORDUSU KOMUTANI: SALDIRI HİÇBİR ZARARA YOL AÇMADI
  • TAHRAN'DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLIYOR
  • İRAN MEDYASI: BÜYÜK BİR HASAR MEYDANA GELMEDİ
  • TASNİM NEWS: TEBRİZ'DE HİÇBİR PATLAMA GERÇEKLEŞMEDİ
  • 'ABD BİLMESİNE RAĞMEN DESTEK AÇIKLAMASI GELMEDİ'
  • AL JAZEERA: ÖLEN YA DA YARALANAN YOK
  • İSFAHAN'DAN SON DURUM
  • İSRAİL ORDUSU: ÜLKENİN KUZEYİNDE ÇALAN SİRENLER YANLIŞ ALARM
  • İRAN ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANTI HABERLERİNİ YALANLADI
  • İSRAİL ORDUSU: ŞU ANDA BİR YORUMUMUZ YOK
  • UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI
  • 'FÜZE SALDIRISI OLDUĞUNA DAİR RAPOR YOK'
  • ABD'Lİ YETKİLİLER: NÜKLEER TESİS VE SİVİL HALK HEDEF ALINMADI
  • SALDIRIDA DİKKAT ÇEKEN DETAY!
  • İRAN: FÜZELERİ DÜŞÜRDÜK
  • ŞİDDETLİ PATLAMA SESLERİ DUYULDU
  • SURİYE VE IRAK İDDİALARI DOĞRULANMADI
  • İRAN - İSRAİL ARASINDAKİ GERİLİM

19.04.2024 15:15

G7'DEN GERİLİMİ AZALTMA UYARISI GELDİ

G7 dışişleri bakanları, İran ile İsrail'i gerilimin daha da artmasını önlemek için çalışmaya çağırırdı ve İsrail'i Gazze'de uluslararası insancıl hukuk da dahil olmak üzere uluslararası hukuka tam olarak uymaya davet etti.


19.04.2024 14:30

İRAN DEVRIM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

İran Ordusu Genel Komutanı Abdurrahim Musevi, İsfahan'da yaşanan patlamanın şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi üzerine hava savunma sistemleri tarafından ateş açılması nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı. 


19.04.2024 12:50

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail'in İran'a misilleme saldırısının ardından Türkiye'den ilk resmi açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İsrail-İran arasındaki gerilimin 'kalıcı bir çatışma'ya dönme riskine dikkat çekilerek, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz" denildi.


19.04.2024 11:23

AVRUPA KOMİSYONU'NDAN İTİDAL ÇAĞRISI

İsrail'in İran'a misilleme saldırısının ardından Avrupa Komisyonu'ndan ilk açıklama geldi. İtidal çağrısı yapan Ursula von der Leyen, "Tüm tarafların bölgedeki gerilimi tırmandırmaktan kaçınması için mümkün olan her şeyi yapmalıyız" dedi.


19.04.2024 10:39

İRAN, İSRAİL'E NASIL CEVAP VERECEK?

İsrail'in İran'a düzenlediği misilleme saldırısının ardından en çok merak edilen "İran şimdi ne yapacak?" sorusu cevap buldu. Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili, "İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok" dedi.


19.04.2024 09:22

NÜKLEER TESİSLERDE SON DURUM

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran'ın nükleer tesislerinde hasar olmadığını açıkladı.


İsrail, İran'a saldırdı! Açıklamalar art arda geldi - 1. Resim

19.04.2024 08:37

İRAN ORDUSU KOMUTANI: SALDIRI HİÇBİR ZARARA YOL AÇMADI

İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama sesi İsfahan’daki hava savunma sisteminin, tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateş sonucu gerçekleşti. Bu saldırı hiçbir zarara yol açmadı. Nükleer tesislerimizde bir sıkıntı yok” dedi.


19.04.2024 07:37

TAHRAN'DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLIYOR

İsrail'in İran'a saldırısı sonrası uçuşların iptal edildiği Tahran'ın ana havalimanında uçuşlar yeniden başlıyor.


19.04.2024 07:01

İRAN MEDYASI: BÜYÜK BİR HASAR MEYDANA GELMEDİ

İran medyası IRNA, İsfahan kenti yakınlarında duyulan patlamaların ardından "büyük bir hasar meydana gelmediğini" bildirdi.

Ajans, "Raporlar, herhangi bir hava tehdidinin etkisiyle büyük bir hasar veya büyük patlamalar olmadığını gösteriyor" diye yazdı.


19.04.2024 07:00

TASNİM NEWS: TEBRİZ'DE HİÇBİR PATLAMA GERÇEKLEŞMEDİ

Tasnim News, İran'ın kuzeybatısındaki Tebriz'de iddia edilenin aksine hiçbir patlama gerçekleşmediğini yazdı.


19.04.2024 06:58

'ABD BİLMESİNE RAĞMEN DESTEK AÇIKLAMASI GELMEDİ'

İsrail merkezli Kanal 12, İsrail, İran'ı vuracağını ABD'ye önceden bildirmesine rağmen Washington'dan destek açıklaması gelmediğini belirtti.


19.04.2024 06:55

AL JAZEERA: ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

Al Jazeera, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadığını duyurdu.


19.04.2024 06:50

İSFAHAN'DAN SON DURUM

İran devlet televizyonu IRIB, İsrail'in saldırı haberlerinin ardından İsfahan'dan yaptığı bir yayında, şehrin "güvenli ve sağlam olduğunu, insanların normal hayatlarına devam ettiğini" bildirdi.

Videoda, kanalın muhabirlerinden biri şehir merkezindeki bir binanın tepesinde duruyor.Kanal

İsrail, İran'a saldırdı! Açıklamalar art arda geldi - 2. Resim

Haberde muhabir, "Birkaç saat önce gökyüzünde sesler duyuldu. Bildiğimiz kadarıyla bazı mini-İHA'lar İsfahan semalarında hedef alındı" dedi ve şöyle devam etti:

"Bazı yayın organları İsfahan'ın nükleer tesislerinin hedef alındığını söylemişti, ancak araştırmalarımıza göre bu bilgi yanlış, hiçbir yer hedef alınmadı."


19.04.2024 06:40

İSRAİL ORDUSU: ÜLKENİN KUZEYİNDE ÇALAN SİRENLER YANLIŞ ALARM

Reuters'ın aktardığına göre, İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde çalan sirenlerin yanlış alarm olduğunu açıkladı.

Sirenler, İsrail'in İran'a yönelik saldırı başlattığına ilişkin haberlerden kısa bir süre sonra çalmıştı.


19.04.2024 06:35

İRAN ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANTI HABERLERİNİ YALANLADI

İran devlet televizyonu IRIB, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin basın ofisinin "konseyin acil toplandığına dair yabancı basında çıkan haberleri yalanladığını" açıkladı.


19.04.2024 06:30

İSRAİL ORDUSU: ŞU ANDA BİR YORUMUMUZ YOK

İsrail ordusu, AFP'ye verdiği demeçte İran ve Suriye'deki patlama ve saldırı haberleriyle ilgili olarak "Şu anda bir yorumumuz yok" dedi.

Ordu ayrıca İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırı boyunca sirenlerin çaldığını da duyurdu.


19.04.2024 06:25

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Tahran'daki İmam Humeyni Havalimanı'nda tüm uçuşlar iptal edildi. IRNA; Tahran, İsfahan ve Şiraz merkezli tüm uçuşların askıya alındığını duyurdu.


19.04.2024 06:22

'FÜZE SALDIRISI OLDUĞUNA DAİR RAPOR YOK'

İran Uzay Ajansı Sözcüsü Hossein Dalirian, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birkaç insansız hava aracı ülkenin hava savunması tarafından başarıyla düşürüldü, şimdilik füze saldırısı olduğuna dair bir rapor yok" dedi.


19.04.2024 06:20

ABD'Lİ YETKİLİLER: NÜKLEER TESİS VE SİVİL HALK HEDEF ALINMADI

CNN'in aktardığına göre, ABD'li yetkililer, İsrail'in İran'daki nükleer tesisleri ve sivil halkı hedef almadığını belirtti.


19.04.2024 06:15

SALDIRIDA DİKKAT ÇEKEN DETAY! 

İsrail'in misillemeyi İran lideri Ali Hamaney'in doğum gününde gerçekleştirmesi ise dikkat çekti. İsrail, tarihte ilk kez İran'ı doğrudan hedef aldı. 


19.04.2024 06:00

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ DEVREDE

Son gelen haberlerde İran'ın hava savunma sistemini devreye soktuğu yer aldı. 

İRAN: FÜZELERİ DÜŞÜRDÜK

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri: Isfahan semalarında çok sayıda insansız hava aracını hedefe ulaşamadan düşürüldü.


19.04.2024 05:20

ŞİDDETLİ PATLAMA SESLERİ DUYULDU

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı." ifadelerine yer verilmişti.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirmişti.

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktarmıştı.


19.04.2024 05:10

İSRAİL'DEN İRAN'A MİSİLLEME SALDIRISI

Reuters, İsrail’in İran’a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran'ın bir çok şehrinde uçuşlar durduruldu. İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini açıkladı. Bölgeden dumanlar yükseliyor.

ABD MEDYASI DÜNYAYA DUYURDU

Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da takipçilerine aktarıldı. Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, yerel saatle cuma sabahı erken saatlerde İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi.

Saldırıların Irak hava sahasından gerçekleştirilmiş olma ihtimali de dikkat çeken noktalardan biri oldu. 

SURİYE VE IRAK İDDİALARI DOĞRULANMADI

ABC News, İsrail'in aynı zamanda Suriye ve Irak'ta da bazı bölgeleri vurduğu yönündeki iddiaların doğrulanmadığını kaydetti.


İRAN - İSRAİL ARASINDAKİ GERİLİM

İsrail savaş uçakları 1 Nisan'da İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesi içerisindeki konsolosluk binasını bombaladı. Devrim Muhafızları Ordusu Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi dâhil yedi yetkili öldürüldü. Ardından İran, İsrail’e misliyle karşılık vereceğini bildirdi. İran 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlattı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı. İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etmişti.


Yer: İran

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda19 Nisan 2024 07:18

it-iti ısırmaz, dağlara boş füze atıyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...