Japonya ve Kuzey Kore arasında kılıçlar çekildi: Alarm durumuna geçildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Japonya ve Kuzey Kore arasında kılıçlar çekildi: Alarm durumuna geçildi

DÜNYA Haberleri

Japonya, Kuzey Kore'nin önümüzdeki günlerde bir uydu fırlatacağını ilan etmesinin ardından, topraklarını tehdit eden herhangi bir roketi vurma sözü vererek balistik füze savunmasını alarma geçirdi. Güney Kore’den de Kuzey Kore’ye yönelik sert bir uyarı yapıldı.

Nükleer silahlı Kuzey Kore, ilk askeri casus uydusunu tamamladığını ve lider Kim Jong Un'un fırlatma için son hazırlıkları onayladığını duyurdu.

Bu, Pyonyang’ın son aylarda yeni bir katı yakıtlı kıtalararası balistik füze de dahil olmak üzere bir dizi füze fırlatma ve silah testindeki son adımı olacak.

Japonya, Kuzey Kore'nin 2016'da yaptığı gibi uydusunu taşıyan roketi güneybatı adalar zinciri üzerinde ateşlemesini bekliyor.

JAPONYA VE GÜNEY KORE TEYAKKUZDA

Japonya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bölgemize indiği teyit edilen balistik ve diğer füzelere karşı yıkıcı tedbirler alacağız" denildi.

Japonya ve Kuzey Kore arasında kılıçlar çekildi: Alarm durumuna geçildi

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Güney Kore, münzevi Kuzey'i planlanan uydu fırlatmasını iptal etmeye çağırmak için Japonya'ya katıldı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, Kuzey Kore'yi "yasadışı" fırlatma planını geri çekmeye çağıran bir açıklamada, "Kuzey Kore ilerlemeye devam ederse, bedelini ödeyecek ve zarar görecek" dedi.

PYONYANG'DAN GÜNEY KORE-JAPONYA-ABD ÜÇLÜSÜNE MESAJ

Kuzey Kore devlet medyası, rakipleri Japonya, Güney Kore ve ABD'nin füze fırlatmalarıyla ilgili gerçek zamanlı verileri paylaşma planlarını eleştirerek, üçlünün askeri iş birliğini sıkılaştırmaya yönelik "kötü niyetli önlemleri" tartıştığını belirtti.

Kaynak: Reuters

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...