Kosova’nın kuzeyi alarm veriyor! NATO birlikleri yaralandı, Sırp güçler teyakkuzda

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Sırp protestocularla çıkan çatışmada Kosova'nın kuzeyindeki üç belediye binasını savunan yaklaşık 25 NATO barış gücü askeri yaralanırken, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic orduyu en üst düzeyde çatışma alarmına geçirdi. Uluslararası toplumdan sükuneti koruma çağrısı geldi.

Kosova’nın kuzeyinde etnik Sırpların yaşadığı bölgedeki gerginlik patlama noktasına ulaştı.

NATO ittifakının Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) askerleri ile Sırp protestocular arasında çatışmalar çıktı.

Protestocular KFOR güçlerine sert cisimler atarken, askerler de gösteri düzenleyen kalabalığı göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Reuters, yaşanan arbede sonucunda her iki taraftan da yaralananların olduğu bilgisini aktardı.

NATO'DAN İLK AÇIKLAMA

Saldırıların kabul edilemeyeceğini ve şiddetin derhal durdurulması gerektiğini belirten NATO sözcüsü Oana Lungescu, “NATO, Kosova'nın kuzeyinde KFOR askerlerine nedensiz yapılan saldırıları kınamaktadır” dedi.

Lungescu, taraflara gerginliği körükleyecek eylemlerden kaçınma ve diyaloğa girme çağrısında bulundu.

KFOR birliklerine karşı yapılan saldırıları kınayan uluslararası toplum, şiddet olaylarının ve gerilimi tırmandıracak her türlü eylemin derhal durdurulması gerektiği mesajını verdi.

Kosova’nın kuzeyi alarm veriyor! NATO birlikleri yaralandı, Sırp güçler teyakkuzda

SIRBİSTAN ORDUSU "SAVAŞ DURUMUNDA"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosovalı Sırplar ile KFOR birlikleri arasında yaşanan arbedenin ardından başkent Belgrad'da basın toplantısı düzenledi.

Vucic, “Kosovalı Sırplara, NATO ile çatışmaya girmemeleri çağrısında bulunuyorum. Gösteri düzenleyeceksiniz lütfen bunu barışçıl yöntemlerle yapın” ifadelerini kullandı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin uyguladığı politikaların gerginliğe yol açtığını savunan Sırp lider, “Aylardır, Kurti'nin tek amacının çatışma olduğunu ve bölgede kan dökülmesini amaçladığını anlatmaya çalıştım. Tam da istediği gibi oldu ve Sırplar ile NATO karşı karşıya geldi” yorumunu yaptı.

Kaynak: Reuters

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...