Rusya’dan ABD’li Senatöre misilleme! “Arananlar listesine” eklendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmede söylediği iddia edilen “kışkırtıcı” sözlere karşılık Rusya’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, Senatör Graham’a ait olduğu iddia edilen söylemlere adeta misilleme niteliğinde.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski geçtiğimiz Cuma günü başkent Kiev’de ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ı ağırladı.

Graham, birçok kere ABD’nin Ukrayna'ya yönelik artan askeri yardımlarını destekleyen açıklamalarda bulundu.

Zelenski ile yaptığı toplantıda konuşan Graham’ın, “Ruslar çatışmalarda öldü. Bu ABD'nin harcadığı en iyi para” ifadesini kullandığı iddia edildi.

RUSYA'DAN SERT TEPKİ

İhlas Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, Graham’ın kullandığı ifadeler Rusya tarafından tepkiyle karşılandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “Bir ülke için böyle senatörlere sahip olmaktan daha utanç verici bir şey düşünemiyorum” yorumunda bulundu.

Rusya’nın Graham’ın sözlerine tepki vermesinin ardından Ukrayna, görüşmeye ait görüntülerin tamamını yayınladı ve Senatörün ifadelerin farklı konulara ait olduğu ortaya çıktı.

Hakkındaki eleştirileri reddeden Graham, görüşmede yalnızca Washington'ın desteğiyle Ukraynalıların Rus işgaline karşı direnişini övdüğünü belirtti.

Rusya’dan ABD’li Senatöre misilleme! “Arananlar listesine” eklendi

GRAHAM "ARANANLAR LİSTESİNE" EKLENDİ

Rusya Soruşturma Komitesi, Graham'ın Rus askerlerinin ölmesiyle ilgili ABD desteğini öven açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Graham'ın “arananlar listesine” eklendiği duyuruldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...