MHP'den EYT emeklilikte yaşa takılanlar ve af teklifi açıklaması | Af yasası çıkacak mı? EYT SON DURUM

Düzenleyen:
MHP'den EYT emeklilikte yaşa takılanlar ve af teklifi açıklaması | Af yasası çıkacak mı? EYT SON DURUM

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT ve af teklifi/af yasası son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı TGRT Haber'e konuştu. EYT ve af teklifi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalaycı, binlerce kişinin yakından takip ettiği konu ile ilgili son gelişmeleri aktardı. EYT son durum, emeklilikte son dakika, af çıkacak mı, af yasası son durum gibi merak edilenlere dair işte son açıklama...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, TGRT Haber'in Ankara'da gerçekleştirdiği canlı yayına konuk oldu. Kalaycı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son birkaç aydır gündemden düşmeyen EYT emeklilikte yaşa takılanlar ve af teklifi ile ilgili son gelişmeleri aktaran Kalaycı, 'bütün taahhütlerimizin arkasındayız' dedi.

TGRT Haber Ankara Muhabiri Sultan Akdoğan'ın sorularını cevaplayan Kalaycı tarafından yapılan açıklamalar şöyle;

"BÜTÜN TAAHHÜTLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

MHP'nin uzun zamandır konuşulan af teklifini binlerce kişi merakla bekliyordu. İşte MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı'nın af teklifine ilişkin açıklamaları;

"Bizim 24 Haziran seçimlerinde seçim beyannamemizde yer verdiğimiz bütün taahhütlerimizin arkasındayız. Bu konuda gerekli kanun tekliflerini de veriyoruz."

MHP'den EYT emeklilikte yaşa takılanlar ve af teklifi açıklaması | Af yasası çıkacak mı? EYT SON DURUM

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

"Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de önümüzdeki süreçte orta yolun bulunacağını, özellikle çok şiddetli bir şekilde mağduriyet yaşayan emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımıza yönelik bir düzenleme yapılcağını umuyorum ve bekliyorum. Bu konuda da AK Parti ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yaşanan bir mağduriyet var, bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor."

"Bizim arzumuz hemen yapılması ama AK Parti'nin bir iktidar sorumluluğu da var. Sayın Cumhurbaşkanımız emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bütçeye gelecek yükü de açıkladı daha önce. Bunlar dikkate alınarak bir orta yol, bir mağduriyeti gidererek, en azından işsiz kalmış, prim sayısını doldurmuş, emeklilik yaşını bekleyen ortada kalmış insanlarımız var. Hiç olmazsa öncelikle bu kesimleri rahatlatacak bir düzenleme yapılabilir. Biz bu konudaki tekliflerimizi de AK Parti ile paylaşıyoruz. Ortada bir gerçek var, bir mağduriyet var. Bu mağduriyetin çözümü noktasında farklı yöntemler var. Orta yolun bulunması konusunda onların da bir düşüncesi var, bir çalışması var ama bu çalışma ne zamam olgunlaşır, ne zaman gündeme gelir, şuan için ben de bir şey diyemiyorum ama biz teklifimizi verdik. Teklifimizin de arkasındayız."

"VAATLERİMİZ CHP, İYİ PARTİ VE HDP TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLİYOR"

"50 Milletvekili ile bunu çıkarma şansımız yok. Gerek emeklilikte yaşa takılanlar, gerek ek gösterge, gerekse diğer vaatlerimiz CHP, İYİ Parti ve HDP tarafından istismar ediliyor. Bu beklentiler üzerinden amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek anlamında sürekli taşlıyorlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aslan 8 Aralık 2022 22:31

2000 ve 2008 öncesi vergi kayıtları olduğu halde bağkur tecili olmayanlara da herhangi bir düzenleme düşünülüyor mu

Sonraki Haber Yükleniyor...