Saç ekimi nasıl yapılır? Saç ekimi yöntemleri neler?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Saç ekimi nasıl yapılır? Saç ekimi yöntemleri neler?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implantation) "Doğrudan Saç Ekimi" anlamına gelir. Bu da sapphire gibi saç ekiminde bir yöntem şeklidir .

Bilindiği üzere uzun yıllar önce FUT dediğimiz teknik uygulanıyordu .  Şimdilerde ise son çıkan FUE (Follicular Unit Extraction) diye adlandırdığımız teknik uygulanmakta olup yöntem farklılıkları ile traşlı ve traşsız ekim yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir .Bu yöntemde donör alanlarından mikromotor aracılığıyla greftlerin alındıktan sonra choi adlı medikal kalemler ile bu greftlerin cilde kanal açılmadan direkt olarak yerleştirilmesi işlemidir.

Normal FUE ve Sapphire FUE uygulanmakta olduğunda bu iki işlem ayrı seferlerde yapılırken ( kanal açıldıktan sonra nakil ), DHİ yönteminde kullanılan özel kalem sayesinde işlem teke düşürülerek kanal açılmadan direk nakil yapılabilmekte ve bu şekilde saçları uzun olup sıklaştırma yapılması için ekim bölgesini traş olmak istemeyen ve bölgesel boşluğu olan hastalara konfor ve kolaylık sağlanmış olmaktadır.

Kısacası FUE tekniğinde işlem üç aşamalı
 -donör alanlarından  greftlerin alınması
- kanal açılması
-greftlerin nakil yapılması iken 

DHI’ da iki aşamalıdır
-donör alandan greftlerin alınması 
-alınan greftlerin kanal açılmadan nakil yapılması

Uygulamadaki amaç; mevcut saçlı görüntüyü koruyarak ekim bölgesindeki saçları kısaltmadan saç ekimi yaptıran kişinin hızla günlük hayatına dönmesini sağlamaktır . Fakat donör alanlarının pencere şeklinde saçlar kesilerek toplandığında alındığı belli olmayacak şekilde mutlaka traş edilmesi gerektiği  de unutulmaması gereken önemli hususlardan bir tanesidir .

 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...