Doğru et seçimi nasıl olmalı?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Doğru et seçimi nasıl olmalı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Güzel bir yemek denildiği zaman herkesin aklına et, ızgara ve kebap geliyor. Peki bu etlerin seçimi nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar

Doğru et seçimi nasıl olmalı? Kebap için en doğru et seçiminin nasıl yapılması gerekiyor? İşte detaylar

• Her şeyden önce, tazeliğin ana kriter olduğunu söylemeliyiz. Kebap yaparken ne tür etler kullandığınız önemlidir. Ancak, hammaddenin taze olması çok daha önemlidir. Bir et parçasının taze olup olmadığını anlamanız son derece kolaydır. Kan ve yabancı sıvı içermeyen, yüzeyinde mukus bulunmayan bir etin taze olduğunu söyleyebiliriz.

• Genç etlerin kebap için tercih edilmesi gerekiyor. Çünkü, en sulu kebaplar; bilhassa genç etler ile yapılır. Çünkü, bu tür etlerin daha az kızartma ve asitleme ihtiyacı vardır.

• Kebap için et seçimi yapmadan evvel hangi kebabı yapmak istediğinizi belirlemelisiniz. Çünkü, yapacağınız kebaba uygun eti satın almanız gerekiyor. Bu konuyu birkaç örnekle açıklayabiliriz. Örneğin, bonfile biftek yapmayı düşünüyorsanız büyükbaş et almanız gerekir. Buna ek olarak, küçükbaş hayvan etinin daha çok lezzet katacağı kebap alternatifleri de vardır. Patlıcan kebabı başta olmak üzere soğan kebabı, acılı kebap, kuşbaşı kebap gibi kebapların küçükbaş hayvan eti sayesinde çok daha lezzetli olacağını söylemeliyiz.

• Kuzu eti birçok kişinin favorisidir. Bu noktada, bilhassa kuzunun kolundan, butundan veya döşünden faydalanmalısınız. Bu sayede, çok daha lezzetli kıyma elde edersiniz. Buna ek olarak, kebabı ne zaman yaptığınız da önem taşıyor. Örneğin, patlıcan kebabı yapmaya karar verdiyseniz yağlı kıyma satın almalısınız. Bunun yanı sıra, birçok kişinin favorisi olan kıyma kebabını yapmayı düşünüyorsanız orta yağlı kıyma almanız doğru olacaktır.

• Et seçiminizde dikkat etmeniz gereken farklı hususlar da bulunuyor. Örneğin, etin içerisine tuz koymayı unutmamalısınız. Çünkü, ete tuz dökmediğiniz takdirde kıymanın ateşte döküldüğünü göreceksiniz. Ayrıca, içerisine böbrek yağı konmuş bir etin kötü bir tercih olacağını hatırlatmalıyız. Çünkü, bu gibi hallerde, şişin üzerinde kebap durmaz.

Dana Bonfile öneriyorum kuşbaşı İçin marine sosuyla beraber efsane bir lezzet bırakacaktır damağınızda olacağını ifade etmeliyiz.

 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...