20.05.2022 14:07
Çıtır çıtır, çok lezzetli! Bir tanesi yetmeyecek: Çok havalı milföy tarifi

Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında bugün de kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan gelinler ‘çok havalı milföy’ yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki, çok havalı milföy nasıl yapılır? Bu tarif için gerekli malzemeler neler? İşte çilekli leziz ve hafif bir tatlı olan çok havalı milföy tarifi…

Gelinim Mutfakta adlı yarışma bugün 935. bölümüyle ekranlara geldi. Çok havalı milföy tarifi, 20 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanmış olan Gelinim Mutfakta yarışmasıyla çok konuşuldu.

GELİNİM MUTFAKTA ÇOK HAVALI MİLFÖY TARİFİ

Hafif bir tatlı olan çok havalı milföyün hazırlanışı internette yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Tarif izleyicilerden tam not alırken çok havalı milföy için gerekli malzemeler ve hazırlanışı da merak edildi. Biz de çıtır çıtır bir lezzet olan çok havalı milföy için yapım aşamalarını sizler için adım adım derledik. Dilerseniz çok havalı milföy tarifini muzla ya da başka meyvelerle de yapabilirsiniz. İşte Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi…

ÇOK HAVALI MİLFÖY İÇİN MALZEMELER

12 adet milföy hamuru

Muhallebisi için:

1 litre süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri
6 adet çilek
200 gram kuvertür çikolata
50 gram file badem

GELİNİM MUTFAKLI ÇOK HAVALI MİLFÖY NASIL YAPILIR?

Milföyleri buzluktan çıkarıp buzluğa serin, çok fazla çözünmesini beklemeden her bir milyonu ikiye bölün.

Yağlı kağıt serdiğiniz geniş bir fırın tepsisine milföyleri dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Milföyler kızarırken çok havalı milföyün muhallebisini hazırlayabilirsiniz.

Muhallebi için toz malzemeleri sütün içine ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar pişirin.

Milföylerin arasına soğumuş muhallebiden sürün, diğer milföy ile kapak olarak kapatın.

Üzerlerini dilimlediğiniz çilek ile süsleyin. Çikolatayı eritip milföylerin üzerinde gezdirin.

Son olarak hepsine pudra şekeri ve file badem serperek son görüntüsünü tamamlayın.

Çok havalı milföyler servise hazır.

Şimdiden afiyet olsun.

Hem görüntüsü hem lezzeti enfes: Soteli çanak tarifi tadıyla büyülüyor Hem görüntüsü hem lezzeti enfes: Soteli çanak tarifi tadıyla büyülüyor Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında bugün de kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan gelinler soteli çanak yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki, soteli çanak nasıl yapılır? Bu tarif için gerekli malzemeler neler? İşte leziz mi leziz bir tat olan soteli çanak tarifi…
Neredeyse her yemeğin yanına yakışıyor: Tane tane dökülen domatesli pilav tarifi Neredeyse her yemeğin yanına yakışıyor: Tane tane dökülen domatesli pilav tarifi Yemeklerin tamamlayıcı lezzeti olan pilavı sıklıkla tüketiyoruz. Klasik pirinç pilavını daha çok tercih etsek de neredeyse her yemeğin yanına yakışan bir alternatif daha var: Domatesli pilav! Akşam yemeklerinde sofranıza eşlik etmek için tane tane dökülen domatesli pilav tarifini veriyoruz sizlere. İşte damak çatlatan bu tarif için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları…
Görüntüsü de tadı da nefis: Pideli Arnavut paça tarifi! Bir tabak asla yetmeyecek Görüntüsü de tadı da nefis: Pideli Arnavut paça tarifi! Bir tabak asla yetmeyecek Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında ‘pideli Arnavut paçası’ yapıldı. Programda yer alan gelinler pideli Arnavut paçası yapmak için hünerlerini sergiledi. Bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Pideli Arnavut paçası için gerekli malzemeler neler? Enfes sunumuyla sofralarınıza konuk olacak, Arnavut mutfağının sevilen yemeklerinden olan tarifi sizler için derledik.

YORUMLAR