Kokusunu alan komşular kapınıza dayanacak! Kıyma ve patatesin mükemmel uyumuyla 'çoban payı' tarifi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kokusunu alan komşular kapınıza dayanacak! Kıyma ve patatesin mükemmel uyumuyla 'çoban payı' tarifi

Yemek Haberleri

Kokusunu duyunca karnınızın guruldayacağı, komşuların kapınıza dayanacağı, basit ve nefis bir yemek tarifi ile karşınızdayız! Akşama ne pişirsem diye düşünüyorsanız işte size alternatif... Yanında cacık veya mevsim salatayla iyi gider. İşte hem görüntüsü hem de tadı mükemmel olan çoban payı tarifi…

Yapılışı çok kolay, besleyici ve lezzetli. Bu tarif midenizde bayram havası oluşturacak. Ve karşınızda çoban çayı...

ÇOBAN PAYI İÇİN MALZEMELER

750 gram dana kıyma
1 adet büyük boy soğan
½ çay bardağı Ayçiçek yağı
1 adet kapya biber
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
3 diş sarımsak
1 tatlı kalığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı salça
1 buçuk yemek kaşığı un
1 çay bardağı su

Püresi için:

5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
150 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kokusunu alan komşular kapınıza dayanacak! Kıyma ve patatesin mükemmel uyumuyla 'çoban payı' tarifiÇOBAN PAYI NASIL YAPILIR?

Püre için patatesleri soyun, dörde bölüp kaynayan suyun içinde haşlayın.

Bu esnada kıymalı harç için havuçları küp küp doğrayın. Bezelye ile aynı tencerede 10 dakika kadar haşlayın.

Geniş bir tava içine sıvı yağ koyun. Yemeklik soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Biberi ilave edin. Biraz kavurunca salçasını ve ununu koyun.

Kıymayı ekleyip 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.

Son olarak haşladığınız havuç ve bezelyeyi ilave edin, baharatları ekleyin.

Karıştırarak 10 dakika kadar daha pişirin.

Püre için haşladığınız patateslerin suyunu süzün. İçine tereyağı ekleyerek robottan geçirin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Fırına dayanıklı uygun bir kaba kıymalı harcı yayın.

Üzerine ise patates püresini koyup her yerine eşit şekilde dağıtın. En üste kaşarları koyun.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

İlk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis edin.



Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...