Lezzetiyle damak çatlatıyor… Masaya koymanızla anında bitecek karamelli börek tarifi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lezzetiyle damak çatlatıyor… Masaya koymanızla anında bitecek karamelli börek tarifi

Yemek Haberleri

Pratik bir tatlı olan karamelli börek, çay saatlerinin keyifle tüketilen alternatiflerinden biri... İster özel davetleriniz için hazırlayın isterseniz aniden gelen misafirleriniz için şipşak yapın. İşte detaylar...

Çayın yanına çok yakışan, yemekten sonra tatlı arayışında olanların vazgeçemeyeceği karamelli böreğin hazırlanışını sizler için derledik.

KARAMELLİ BÖREK İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

12 adet milföy hamuru

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema

Karameli için:

2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema

KARAMELLİ BÖREK NASIL YAPILIR?

Milföyleri buzluktan çıkarıp oda ısısında çözülmelerini bekleyin.

Bu esnada muhallebiyi hazırlayın. Muhallebi için geniş bir tencereye sütü boşaltın.

Ocağa alıp üzerine şeker, yumurta, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Koyu bir kıvam alınca tereyağı ilave edin.

Bir süre daha karıştırdıktan sonra kremayı boşaltıp karıştırın, soğumasını bekleyin.

Kare olan milföylerin içerisine bir kaşık yardımıyla kremadan sürün ve kapatın. Dilerseniz üçgen dilerseniz kare şekli verin.

Karamel sos için şekeri tavaya alıp tahta kaşıkla karıştırarak erimesini sağlayın, karamelize olana kadar karıştırın.

Ardından tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kremayı da ilave edin. Önce topaklanma olursa endişelenmeyin, ısıyı gördükçe sıvı kıvamını tekrar alacaktır.

Şeker iyice eriyip topaklanma sona erinceye kadar karıştırın, sonra ocağı kapatın.

Isıya dayanıklı bir fırın kabına yağlı kağıt serin. Sıcakken karameli yağlı kağıdın üzerine serin. Milföyleri karamel sosun üzerine dizin.

Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına gönderin.

35 dakika kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri, fındık ya da ceviz serperek servis edin.

Şimdiden afiyet olsun.



Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...