Brownie cheesecake tarifi: Ağız sulandıran görüntüsüyle damaklarda taht kuracak! Ölçüsü tam, kıvamı harika

Düzenleyen:
Brownie cheesecake tarifi: Ağız sulandıran görüntüsüyle damaklarda taht kuracak! Ölçüsü tam, kıvamı harika

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında bugün de kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan gelinler brownie cheesecake yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki, brownie cheesecake nasıl yapılır? Bu tarif için gerekli malzemeler neler? İşte tatlı tarifleri listenizde ilk sırada yer alacak, lezzetiyle ağız sulandıran brownie cheesecake tarifi…

Gelinim Mutfakta adlı yarışma bugün 941. bölümüyle ekranlara geldi. Brownie cheesecake tarifi, 30 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanmış olan Gelinim Mutfakta yarışmasıyla çok konuşuldu.

BROWNİE CHEESECAKE TARİFİ

Ağız sulandıran görüntüsüyle tatlı severlerin damaklarında taht kuracak brownie cheesecake tarifi internette yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Tarif izleyicilerden tam not alırken brownie cheesecake için gerekli malzemeler ve hazırlanışı merak edildi. Bu lezzetin bir tanesi asla yetmeyecek, bir yiyen bir tane daha isteyecek. İşte Gelinim Mutfakta brownie cheesecake tarifi…

BROWNİE CHEESECAKE İÇİN MALZEMELER

Brownie için:

5 yemek kaşığı tereyağı
200 gram bitter çikolata
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un

Cheecake için:

500 gram labne
1 paket krema
½ su bardağı şeker
2 adet yumurta
½ limon
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un

BROWNİE CHEESECAKE NASIL YAPILIR?

Brownie için bir tencereye tereyağını alıp eritin. Çikolata ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde yumurtaları mikserle çırpın. Sırasıyla tuz, şeker, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı tereyağlı çikolata soğuyunca üzerine ekleyip birleştirin. Spatula ile dıştan içe karıştırın.

180 derecede fırını önceden ısıtın. 24 cm’lik kilitli kek kalıbınızın tabanına ve kenarlarına fırın kağıdı kesip yerleştirin. Brownie’yi kek kalıbına dökün ve 15 dakika pişirin.  

Cheesecake için bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın. Kıvam alınca labneyi, limon suyunu, nişastayı, kremayı ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. 24 cm’lik cheesecake kalıbınıza harcınızı boşaltın, birkaç kez tezgahınıza vurun ve içinde kalan fazla havasını çıkartın. Ardından fırına alın ve 20 dakika pişirin. Pişen cheesecake’i soğumaya bırakın.

Üzeri için çikolata sosunu hazırlayın. Sütün içine kakao, şeker ve unu ekleyerek karıştırın. Kıvam alınca altını kapatın.

Birleştirme aşaması için soğuyan brownie’nin üzerine hazırladığınız cheesecake’i yerleştirin.

Son olarak çikolata sosu spatula ile eşit şekilde dağıtın.

Dilimleyerek servis edin.

Şimdiden afiyet olsun.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...